Október 20-22-e között megrendezésre került az Ifjú Kócsagőr Program országos fordulója, ahol mentorommal, Góczán Évával az Őrségi Nemzeti Parkot képviselhettük. A döntő az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Parkban került megrendezésre.

Első nap egy prezentációt kellett előadnunk, amiben bemutattuk a nemzeti parkoknál töltött kéthetes gyakorlatunk során szerzett tapasztalatokat, majd ezután egy könnyített természetvédelmi őri vizsgán vettünk részt. Másnap terepi gyakorlatok voltak, ugyanis 10 állomásponton kellett különböző feladatokat elvégezni, mint például hatósági intézkedéseket, növény- és madárfaj felismerést. Persze nem csak a versenyről szólt ez a három nap, kikapcsolódásként betekintést nyerhettünk a Hortobágy kulturális szépségeibe. Szekereztünk Máta-pusztán, ahol a Puszta ötös és a csikósok tartottak bemutatót, majd szürkületkor egy daruhúzást is megnézhettünk. A második nap még így sem ért véget, mert ezután adtuk elő a „Valami +”-t, aminek hozzánk és a természetvédelemhez kellett kötődnie, ezzel zárult a megmérettetések sorozata.

A „Valami +”-ra írt mesémért különdíjban részesültem. E három nap alatt nemcsak sok tudással, hanem új barátságokkal is gazdagodtam.