Deutsch ist dein Trumpf (A német az adu ászod)

Deutsch ist dein Trumpf

(A német az adu ászod)

 

A Deutsche Telekom IT Solutions országos német nyelvi versenyt hirdetett a középiskolák 10-12. osztályos tanulói számára a Debreceni Német Kulturális Fórum és a Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem és Pécsi Tudományegyetem Germanisztikai Intézete közreműködésével, a Deutsch.Karriere.Erfolg. kampány támogatásával.

A verseny három fordulóból állt. Először egy tesztet kellett kitölteni, ezután a legjobb 25 versenyző jutott tovább a második fordulóba, ahol a „Deutsch ist mein Trumpf” témáról írtak értekezést, majd ezek alapján választották ki azt a 10 legeredményesebb diákot, akik a döntőben mérték össze tudásukat. Nekik egy szabadon választott témában kellett 10 perces prezentációt bemutatniuk.

Gimnáziumunkból Bacsa Zalán (12.A) járta végig ezt az utat sikeresen, így április 10-én elindultunk a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának impozáns épületéhez.

Milyen egyszerűnek tűnik eljutni idáig! Valójában alapos felkészülési folyamat előzte meg a fordulókat.

Jó nyelvtudás, kommunikációs készség, a téma alapos ismerete és egy jól összeállított, látványos ppt volt a siker kulcsa, és Zalánnak volt ilyen kulcsa. Nagyon szép prezentációval a harmadik helyen végzett. A négytagú zsűri értékelésében kiemelte Zalán igényes prezentációját és gazdag, választékos szókincsét, amivel előadta DeGenerationen című témáját.

Gratulálok Zalánnak, köszönöm a munkáját!

 

Pécsváradiné Tóth Anikó

szaktanár

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük