A Márta mozgalom első lépései iskolánkban

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium idén nagy örömmel csatlakozott az Evangélikus Egyház programjába. A Márta mozgalom keretein belül iskolánkban január 15-31-ig kiemelt szerepet kapott az adománygyűjtés. Elsősorban szárazélelmiszereket és használt, de jó állapotú ruhákat is gyűjtöttek iskolánk tanulói, valamint pedagógusai. A 11. évfolyamos tanulók kiemelt figyelmet fordítottak erre az akcióra, hiszen az ő feladatuk volt a felajánlások összegyűjtése és figyelemmel kísérése. A tanulók a portán helyeztek ki dobozokat, melyekbe társaik hozhattak adományokat a gyűjtés alatt, már nem használt ruhákat és tartós élelmiszereket.

Természetesen minden osztályba eljutott az adományozás híre, így az iskola közös erővel fogott össze a jó ügy érdekében. Minden osztályfőnök felhívta a figyelmet az intézményben zajló akcióra, de a 11. évfolyamos diákok is folyamatosan vitték a hírét az iskolán belül. Január végére tekintélyes mennyiségű élelmiszer, illetve ruhacsomag jött össze, amit a 11. évfolyamos diákjaink lelkesen válogattak ki és pakoltak fel az autóra.

Iskolánk lelkésze, Zahorecz Pál segédkezett a pakolásban, és eljuttatta a gyűjtés eredményét a rászoruló családokhoz, akik nagy örömmel és hálával fogadták felajánlásunkat.

A következő kiemelt program az Újtemplom által először megrendezett húsvétváró családi nap volt. Egy kellemes hangulatú áhítat után a közösség a Vajdában folytatta a programokat. A tornaterem biztosított helyszínt az ügyességi feladatok elvégzéséhez. Minden korosztály a neki megfelelő mozgásos feladaton vehetett részt. A játékokat kicsitől a nagyig mindenki élvezte. A fárasztó, de nagyon jó hangulatú verseny után a tantermekben folytatódott a nap, ahol a kézműveskedésen volt a hangsúly. A felnőtt résztvevők egy szabadulószobában próbálhatták ki magukat, különböző fejtörők megoldásával, míg a kicsik és a vajdás tanulók aktívan becsatlakoztak, tanáraikkal, iskolalelkészükkel egy nagyon hangulatos társasjátékozásba. A tízórai elfogyasztása után pedig szintén a mozgásé volt a főszerep. A futballmérkőzésen részt vett csapatok a nap végére kellemes elfáradtak, de annál több élménnyel gazdagodtak.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük