Évek óta október elején rendezik meg az Európai Unió tagállamaiban a nemzetközi Erasmus Napokat, amelynek keretében a résztvevők együtt ünneplik az Erasmus+ programot. Idén az #ErasmusDays programsorozatot 2023. október 9-14. között rendezik meg, amelyhez a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium is csatlakozott.

Intézményünk már korábban is sikeresen pályázott az Erasmus programban, hiszen számos vajdás diák utazhatott Finnországba hasonló pályázat keretében. Ezen a nyáron 13 pedagógus vehetett részt a pályázat keretében nyelvtanfolyamokon és módszertani továbbképzéseken Horvátországtól Izlandig. Bízunk benne, hogy a jövőben is tudunk majd a segítségükkel együttműködést megvalósítani.

Október 10-én elsősorban a 10. évfolyamos tanulókat vontuk be az esemény lebonyolításába. Az évfolyam tanulói 10 nyelvi csoportot alkotnak. Minden csoport kiválasztott egy európai uniós országot, amelyről közösen plakátot készítettek, majd ezekből összeállítottak egy kiállítást az iskola folyosóján. Az elkészült alkotások előtt minden csoportról fotók készültek.

A program célja elsősorban az volt, hogy a diákok közelebb érezzék magukat az Európai Unióhoz és annak tagállamaihoz, nyitottá váljanak a mobilitásra, illetve felkeltsük az érdeklődésüket a külföldi nyelvtanulás iránt, ezáltal motiváljuk őket nyelvtudásuk bővítésére.