Diáknap 2024

Pár éve döntöttünk úgy, hogy a diáknapon a 11. évfolyamos osztályok versengjenek a szavazatokért, hiszen így megmérettetéseiknek nagyobb rangot adunk azzal, hogy a győztes osztály diákigazgatója egy évig tudja betölteni hivatalát. Az utódlás eldöntésének kérdése május végére tényleg sürgetővé válik, hiszen a végzősök ilyenkor napi szinten már nincsenek velünk, a szóbeli érettségijükre készülnek, így szükségünk van az új diákigazgatóra.

A jelöltek osztályaik segítségével már hónapokkal a diáknap előtt megkezdték az ötletelést, majd az előkészületeket, az utolsó hetekben pedig nekiláttak a filmforgatásnak is. Szinte nincs olyan év, amikor alkotásaikat ne fűszereznék emberrablással, autós jelenetekkel, de közkedvelt visszatérő elem az igazgatói iroda és az iskola épületének teteje is. Az osztályfőnökök mellett évről évre feltűnnek a filmekben színészi tehetségüket eddig féltve őrző tanárok is, és szerencsére ezúttal sem kellett csalódnunk, mindenki megtalálta a várva várt részleteket.

De az idén május 24-re eső diáknapot nem a filmekkel kezdtük. Reggel 8-kor a teljes iskola felsorokozott a bejárat előtt, hogy a jelöltek a kíváncsi tekintetek ölelésében vonulhassanak be az épületbe, ahol a délelőtt első felében általuk összeállított programokkal igyekeztek alsóbb évfolyamos társaik kedvében járni.

Az A-sok az Alfa nevet választották maguknak, és Groditzki Anna mellett kampányoltak. Legnépszerűbb programjuk a tombola volt, ahol a tanárok dolgozatokra szerezhető pluszpontjain kívül számos értékes nyeremény talált gazdára, de a szerencsekerék is pörgött az osztálytermükben.

A 11.B osztály erre a napra Big Businessre változtatta a nevét, és Bárány Misi vezetésével kínálták a programokat. Nemcsak szépészeti szalont rendeztek be, de életmódtanácsokat is adtak, sőt, még egy nyugi-szobában is segítették a feltöltődni vágyókat. Közben előkerült egy VR-szemüveg és egy csocsóasztal is, a tornateremben pedig pattogott a röplabda.

A C-sek Criminals néven indultak a választáson, és Pozderka Zsombit támogatták. Focikupát szerveztek, szólt a zene a termükből, de az érdeklődők rajzversenyen és egy Kahoot! vetélkedőn is összemérhették tudásukat. Aki pedig a csillámtetkó mellé egy karkötőt is elfogadott tőlük, és megtalálta a folyosón a párját, már mehetett is a jutalomfalatokért.

10-kor minden osztály a saját termében gyűlt össze, hogy a filmek megtekintése után a szavazásra is sor kerüljön. A 11-edikes osztályok egy vetélkedőn gyarapíthatták még szavazataik számát. És mivel szerencsére az eső elkerült minket, így a sportpályán tudtuk megrendezni a 10-esek által összeállított és levezényelt versengést, ami egyaránt próbára tette a testet és szellemet.

A végeredmény 12 óra után kevéssel született meg, a díjak átadásában pedig a leköszönő diákigazgató, Bácsik Máté, illetve a DÖK vezetője, Bankó Fanni segédkezett. A 2024-es diáknapon a legkreatívabb film díját – és a megérdemelt pizzákat – a 11.C osztály nyerte, a diákigazgató-választás pedig a 11.B-sek győzelmét hozta, így az iskola jelképes kulcsát és az ünnepi tortát Misi vehette át Kita Erzsébet igazgató asszonytól.

 

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük