Elbeszéljük a jövő nemzedéknek: az Úr dicső tetteit és erejét, csodáit, amelyeket véghez vitt. (Zsolt 78,4)

Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. (Mt 5,15)

Sikeres osztályozóvizsga után érettségi vizsga szlovákból

Május hagyományosan az érettségi vizsga hónapja, nincs ez másként a Szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban sem, ahol az írásbeli vizsgák harmadik hete zajlanak. A fizika és média vizsga után a szlovák nyelv zárta a sort.

Ebben a tanévben, a távoktatás ellenére, három tizedik évfolyamos diák jelentkezett érettségi vizsgára szlovák nyelvből. A diákoknak el kellett sajátítaniuk a 11. és 12. évfolyam tananyagát is, amelyből április 20 - án az osztályozóvizsgán sikeresen levizsgáztak.  A három szarvasi diákon kívül két vendég tanuló is vizsgázott online, az egyik a budapesti Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnázium balett tanszakos diákja, emelt szinten érettségizett Budapesten. A másik diák pedig a debreceni Ady Endre Gimnázium 11. évfolyamos diákja, aki az iskolánkban tett középszintű érettségi vizsgát. Mind ketten örömüket fejezték ki, hogy rátaláltak az iskolánkra, ahol szlovák nyelvet is oktatunk második idegen nyelvként, így vendég tanulóként lehetőségük nyílt osztályozó - illetve érettségi vizsgát tenniük.

A felkészülés, valamint a tanítás szokatlan módon zajlott, nem volt lehetőségünk személyesen találkozni, az órák online zajlottak. A diákoknak küldött feladatokat kijavítottam, értékeltem és az eredményeik alapján terveztem meg a következő óra tananyagát.

Személyesen csak május 11-én találkoztunk, a felkészülést heti háromszor folytattuk, természetesen a diákok otthon is gyakoroltak. Mivel ebben az évben ismét csak írásbeli vizsga volt, így az olvasott szöveg értésére, a nyelvhelyességre, a hallott szöveg értésére és az íráskészségre összpontosítottunk. A tanulók felkészültsége alapján szép eredményekre számítok.

Frankó Anna

szaktanár

 

  • 1
  • 2
  • 3

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen