Elbeszéljük a jövő nemzedéknek: az Úr dicső tetteit és erejét, csodáit, amelyeket véghez vitt. (Zsolt 78,4)

Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. (Mt 5,15)

Felsőfokú nyelvvizsgák tizedikben

Kasuba Kristóf és Lauday Marcell 10. B osztályos tanulók a tavaszi vizsgaidőszakban angol nyelvből felsőfokú komplex nyelvvizsgát szereztek magas írásbeli és szóbeli százalékos eredménnyel. Kristóf a középfokú nyelvvizsga megszerzése után döntött úgy, hogy tovább dolgozik, és megcélozza a felsőfokú szintet. Marcell országos angol nyelvi versenyeken ért el kimagasló eredményeket. Így úgy döntött, hogy kihagyja a középfokú szintet és rögtön a felsőfokú nyelvvizsgát teszi le. Mindketten kemény munkával és sok gyakorlással sikeresen felkészültek erre a nehéz megmérettetésre.

Amellett, hogy emelt szintű angolos osztályba járnak, sokat olvasnak és az interneten is angol nyelvű politikai és nyelvészeti videókat néznek. Szerintük a sikeres nyelvtanulás titka az, hogy az iskolai nyelvórán kívül is foglalkozzunk a tanult nyelvvel és érdeklődjünk az angolszász kultúra iránt. Sok olvasás és még az eredeti nyelven való filmnézés is gazdagítja nyelvtudásunkat.

 

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen