Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg… (Ézs 40,30-31)

Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely Krisztus Jézusban van. (2Tim 2,1)

E-sport avagy Kadétok a Neten

2022 októberében a Honvédelmi Sportszövetség a kadétképzésben részvevő iskolák számára meghirdette a Digital Warriors – Legion Kadét Kupa CS:GO versenyét. 50 csapat nevezett, iskolánkból kettő.

Az első forduló küzdelmei után mindkét csapatunk bekerült a legjobb 16 közé. A második fordulóból viszont az országos nyolcas döntőbe már csak egyik csapatunk jutott tovább. A döntőre 2022. október 28-án került sor Budapesten, a Gamerlandban, amire nagy izgalommal készültünk.

A reggeli konfigurálás után 12 órától este 20 óráig tartott a küzdelem, ami csoportmérkőzésekből, elődöntőből és döntőből állt. Csapatunk veretlenül hozta a csoportmérkőzéseket, és egészen a döntőig menetelt, amit szintén megnyert.

Itt említeném meg, hogy a hiedelmekkel ellentétben ez nemcsak egy csit-csat-piff-puff játék, hanem igen komoly stratégiai, taktikai, gyors helyzetfelismerést, reakciókészséget, egymásra figyelést, csapategységet és odafigyelést igénylő feladat, amelyben a végső lövésig nagyon hosszú út vezet. A fiúk ezt a faladatot nagyon jól megoldották, ami a győzelemre vezette őket.

A győztes csapat tagjai:

Kunstár Roland 11.B

Styevák Attila 12.A

Lestyan Dominik 12.A

Kugyela László 12.A

Kelemen Zsombor 12.C

Gratulálunk Nekik!

 

  • VPEG01
  • VPEG02
  • VPEG03
  • VPEG04
  • VPEG05
  • VPEG06

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen