Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. (Jób 2,10)

Jézus így imádkozott: Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied. (Lk 22,42)

Kémiából jeles

A kémia általában nem tartozik a legkönnyebb tantárgyak közé. A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai között azonban többen vannak, akik nemcsak értik és kedvelik e tárgyat, de eredményesen szerepelnek versenyeken is.

Az elmúlt időszakban került megrendezésre az Irinyi János Országos Kémia Verseny megyei döntője Békéscsabán, a Belvárosi Gimnáziumban. Iskolánkat ezen öt tanuló képviselte. Nagy - Bobvos Noel (9.C) 1., Fazekas Bence (9.A) 2. helyet szerzett. Az egy évvel idősebbek között Egri Gergő (10.B) 1., Tóth Armand (10.B) 2. és Lázár Dániel (10.A) 3. lett. Elért eredményével Noel, Bence és Gergő azt is kiérdemelte, hogy részt vehet a verseny országos döntőjében. A döntő április elején kerül megrendezésre Debrecenben. Addig még kemény felkészülés vár a fiúkra.

A Curie Alapítvány hagyományos versenyei az országos környezetvédelmi és a kémia verseny. A Curie Kémia Verseny területi döntőjét Szentesen szervezték, ahová iskolánk több tanulója is meghívást kapott. A területi döntőn a következő eredményeket érték el:

  1. évfolyam: Sztricskó Boglárka (9.C) 3.
  2. évfolyam: Gerzsenyi Lili (10.A) 3. Schubert Lili (10.A) 4.
  3. évfolyam: Gyekiczki Fanni (11.A) 1. Bontovics Petra (11.A) 2.

A versenyekre való felkészülésben a diákokat délutáni foglalkozások, szakkörök, 11. és 12. évfolyamon pedig emelt szintű foglalkozások segítik. Ezekhez az Öveges labor biztosítja a megfelelő tárgyi feltételeket. Felkészítő tanáraik Borzovánné Burai Julianna és Dr. Mészárosné Verók Mária tanárnők.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

Kszm


  • 001
  • 002
  • 003

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen