Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. (Jób 2,10)

Jézus így imádkozott: Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied. (Lk 22,42)

Továbbtanulási beszámoló: Sztancsik Dániel

Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán folytattam 2014 szeptemberében mérnök informatikus BSc szakon. Az első félévben nem voltak annyira vészes tárgyak, többek között kalkulus, fizika, programozás, számítógép architektúrák. A második félévben már elkezdődött sok tömény dolog a javából, legfőképpen a műszaki matematika. Második félévben azért voltak kedvenc tárgyaim is, például az assembly programozás vagy a számítógép hálózatok. A harmadik félévben szintén jött néhány nehezebb tárgy pl.: Jelek vagy a Közelítő és szimbolikus számítások.

Ebben a félévben kezdődött az elektronika is, amiben különféle áramköröket kellet megépíteni, multiméterrel kimérni vagy oszcilloszkóppal vizsgálni. Ennek a tárgynak van folytatása is, amit most csinálok a digitális laboratórium, ami valamivel nehezebb mivel nekünk kell mindent megcsinálni, az áramkört megtervezni, különböző IC-ket használni, majd az egészet a panelra forrasztani és bekábelezni. A mellékelt képen a jelzőlámpa kapcsolás található, amit 5 IC-vel és egy órajel generátorral sikerült megoldanunk. Ebben a félévben tanulunk  még robotikát is, ezen órán egy ABB IRB140-es robotot kell felprogramoznunk. Szintén érdekes lehet a PLC programozás, ahol egy OMRON típusú HMI-vel felszerelt PLC-t tanulunk felprogramozni.

Minden félévben más-más programozási nyelvet tanultunk első félévben C, majd JAVA, előző félévben C++, majd most C# a soros.

Szeged nem egy nagyváros, mindent hamar meg lehet találni és tömegközlekedéssel maximum 30perc alatt bárhova oda lehet érni. Sok kikapcsolódási lehetőség is rendelkezésre áll, az egyetemi tesi órákon belül is, akár tekézni, ejtőernyőzni is lehet. Mindemellett számtalan helyre lehet menni, bulizni.

Nem bántam meg hogy ezt választottam, jól érzem magam Szegeden.

 

  • 01
  • 02
  • 03

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen