Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. (Jób 2,10)

Jézus így imádkozott: Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied. (Lk 22,42)

Vajdás karatesikerek nemzetközi mezőnyben

Tíz ország sportolói közt szerepeltek eredményesen a Vajda Péter Gimnázium diákjai a hétvégi Hungarian Open karateversenyen. A kadetek közt Nagy Máté, a junioroknál Sindel Márk és Frankó Dániel is dobogóra állhatott.

Szombaton, 2018. október 20-án rendezték a Hungarian Open Grand Prix - Saman Kupát Szigetszentmiklóson. A nemzetközi megmérettetés a Magyar Karate Szakszövetség kvalifikációs versenysorozatának pontszerző állomása volt a jövő évi dániai korosztályos Európa-bajnokságra. A  tornára 10 ország 50 hazai és 47 külföldi egyesületétől több mint 800 nevezés érkezett. A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumot Bagi Dániel, Nagy Máté, Sindel Márk, Tálas Bendegúz és Frankó Dániel képviselte, akik közül hárman is küzdhettek ezúttal az éremért.

Elsőként Sindel Márk lépett tatamira a junior -61kgban. Első két tudatosan vezetett mérkőzését hozva az elődöntőbe jutott, ahol döntetlen követő bírói ítélettel maradt csupán alul. A bronzmérkőzést magabiztosan hozta Márk, így a dobogó harmadik fokára álhhatott, két pontot szerezve a kvalifikációban

Frankó Dániel a junior +76kg-ban egy döntetlennel kezdett, a második meccsen azonban kiütközött a múlt heti betegség utáni erőnléti hiányosság. A harmadik mérkőzésig némi pihenő jutott, így Dani összeszedve magát hozta, majd a következő kört is. A körmérkőzés szabályai szerint eredménye bronzérmet és 2 kvalifikációs pontot ért.

Nagy Máté a kadet -57kg-ban indult. Jól kezdett, majd a második mérkőzésen a későbbi győztes megállította. A vigaszági mérkőzéseit azonban már magabiztosan hozta Máté, és így begyűjtötte a szarvasiak harmadik bronzát, újabb két ponttal, amivel a kvalifikáció élére is került.

A junior -76 kg-ban Tálas Bendegúz első körben a későbbi döntőssel került össze. A vigaszágra kerülve bár végig kezdeményező volt Bendi, de a döntetlent követő bírói ítéletnél ellenfelét segítették tovább.

Bagi Dániel betegséggel küzdött a héten, ami még a versenynapon is éreztette hatását, így nem tudta legjobb formáját hozni.  

 

Hungarian Open Grand Prix 2018 Saman Cup
Eredmények:

Nagy Máté kadet -57kg 3.hely
Sindel Márk junior -61kg 3. hely
Frankó Dániel junior +76kg 3.hely

 

A szarvasi karatésok következő megmérettetése az Országos Diákolimpia lesz november 3-án.

 

Ruzsinszki György

 

 

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen