Örök szövetséget kötök veletek… (Ézs 55,3c)

A békesség Istene pedig, aki az örök szövetség vére által kihozta a halottak közül a mi Urunkat, Jézust, a juhok nagy pásztorát, tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére, és munkálja bennünk azt, ami kedves őelőtte… (Zsid 13,20–21)

Színház és zene

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói a tavalyi ötletből építkezve ismét ellátogatottak a Cervinus Teatrum főpróba előadására, a Sógórnők című darabot néztük meg. Amerikai író modern műve, amelyben a szereplők egy-egy élethelyzetet, sorsot képviselnek a gazdagtól a kisiklott életűig. A 11.B osztályból hatan néztük meg a darabot, hiszen osztálytársunk, Kiss Virág és a 11.C-ből Mester Dóra is színpadra lépett "Linda" barátnőinek a szerepében. Gratulálunk nekik, ügyesek voltak.

Az iskolában minden évben az Áhítat keretén belül megemlékezünk egy kis zenei blokkal a Zenei Világnapról. Fuvola duó és trió hangzott el Molnár Tamara, Podani Petra és Tóth Sára előadásában. Weisz Tímea a Beatles együttestől a Hey Jude című dalát énekelte. A 11. évfolyam tapssal fejezte ki tetszését. Szép kis koncert volt.

Igazán sok élménnyel lettünk gazdagabbak a két előadáson. A "Színház és Zene" örökéletű forrása a szépségnek és az igaz művészetnek.

Dr. Lengyel Albertné

 

  • 01
  • 02
  • 03
  • 05

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen