Örök szövetséget kötök veletek… (Ézs 55,3c)

A békesség Istene pedig, aki az örök szövetség vére által kihozta a halottak közül a mi Urunkat, Jézust, a juhok nagy pásztorát, tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére, és munkálja bennünk azt, ami kedves őelőtte… (Zsid 13,20–21)

Elismert „Jó gyakorlatok” a Vajdában

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) 2017-ben indított kezdeményezésnek célja, az evangélikus intézményekben dolgozó pedagógusok innovációinak, jó gyakorlatainak és módszertani ötleteinek gyűjtése. A pályázat az idei évben is kiírásra került.

Ilyen jó gyakorlatra iskolánkban számtalan példát tudunk mondani, sokszor nem is gondoljuk, hogy az általunk végzett munka, ötlet, program szélesebb körben is érdeklődésre tarthat számot. A karanténban végzett munka mellett két kollégánk pályázott, és nyerte el a fenntartó elismerését és jutalmát.

Murányi Viktória tanárnő projektje, a régi ajtók felújításával készített kiállítást biztosan sokan látták, hiszen hosszú ideig a Járási Hivatalban is megtekinthető volt. Egy teljes éven át tartó alkotó munkát igényelt a tanárnő és tanítványai részéről, de az eredmény megérte. Hosszú távon az alkotások elárverezésében gondolkodunk, amit a Vajda Péter Alapítvány céljaira szeretnénk használni.

A másik díjazott projekt egy rendkívüli tanítási nap ötlete. Pécsváradi Antal tanár úr a Rákóczi emlékév alkalmából készített egy vetélkedőt, ahol rendhagyó módon emlékezhettünk a nagy fejedelemre. A programot a Rákóczi Szövetség is támogatta.

Gratulálunk kollégáinknak a munkához, az ötletekhez, és további sikereket kívánunk.

A projektekről részletes cikk olvasható a honlapon:

http://vajdaevang.hu/index.php/2012-09-26-06-22-45/esemenyek/1691-a-kis-herceg-csodalatos-vilaga

http://vajdaevang.hu/index.php/2012-09-26-06-22-45/esemenyek/1735-egy-delelott-rakoczival-es-a-kurucokkal

Kitajkáné Szántai Mária

 

  • 01
  • 02

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen