Tűzbe teszem, megtisztítom őket, ahogyan az ezüstöt tisztítják, megpróbálom őket, ahogyan az aranyat próbálják. Ő segítségül hívja nevemet, én pedig meghallgatom őt. (Zak 13,9a-b)

Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek sokkal értékesebb[nek találtasson] a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál. (1Pt 1,6-7)

Vajdás diák a fizikaverseny döntőjében

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés Megyei Csoportja a 2016/17-es tanévben is megszervezte a Bay Zoltán Fizikaversenyt. Ezen a versenyen a Békés megyében tanuló középiskolás diákok vesznek részt. Az első két forduló írásbeli feladatait a tanulók otthon oldották meg. Az így elért eredmények alapján kategóriánként a legjobb tanulók jutottak a döntőbe. A döntő helyszíne az idei évben az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium volt.

A verseny döntőjében először ismét egy írásbeli feladatsort kellett megoldaniuk a tanulóknak, majd egy mérést elvégezni és kiértékelni. A végső sorrendet az itt elért eredmény határozta meg. A döntőbe jutott tanulók oklevelet, évfolyamonként a legjobbak tárgyjutalmakat kaptak.

Az április 22-én megrendezett fizikaverseny döntőjében Gruner Benedek, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 10.B osztályos tanulója 3. helyezést ért el. Köszönet a felkészítésért Bakos Arany tanárnőnek.

Gruner Benedek 10. B

 

  • 1
  • 2
  • 3

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen