Elétek adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet…! (5Móz 30,19)

Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust. (Jn 17,3)

Orosz levelezős verseny

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Turányi Lajos Egyesülete meghirdette a 3. Országos „Nyelvhasználó” versenyt angol- német - francia- spanyol- orosz nyelven.  A verseny mottója:„ A nyelvtudás nem cél, hanem eszköz”. Az idei téma a facebook volt. Iskolánkból három tanuló vett részt az orosz nyelvű versenyen, Sebők László (10.A), Kasik Máté (12.A) és Osztroluczki Nóra (12.J).

A verseny 5 fordulóból állt. Minden forduló tartalmazott egy szöveget és hozzá kapcsolódó, a feldolgozást segítő feladatokat, illetve egy online tesztet. A fordulók kéthetente követték egymást. A verseny végén egy prezentációt kellett készíteni a kapott információk felhasználásával.

A nevezési határidő 2016. november 14. volt, a nevezési díj pedig 1500 Ft/fő.

A kapott szövegeket közösen olvastuk és fordítottuk, majd a feladatok megoldása után az online teszt következett, melyeket már egyénileg oldottunk meg. A teszteknél 30-40 perc állt rendelkezésünkre, és csak egyszer lehetett próbálkozni. Eleinte könnyebb, később egyre nehezedő feladatokat kaptunk a verseny szervezőitől. Miután megcsináltuk az összes tesztet és a prezentációt is, feltöltöttük, és ekkor következett a türelmetlen várakozás ideje. Iskolánk három indulója közül Kasik Máté 3. helyezést ért el, Osztroluczki Nóra és Sebők László pedig a megosztott 6. helyen végeztek. Nagyon büszkék vagyunk rá. A felkészítésért köszönet Dr. Laukóné Adamik Edit tanárnőnek.

Osztroluczki Nóra

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen