Tűzbe teszem, megtisztítom őket, ahogyan az ezüstöt tisztítják, megpróbálom őket, ahogyan az aranyat próbálják. Ő segítségül hívja nevemet, én pedig meghallgatom őt. (Zak 13,9a-b)

Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek sokkal értékesebb[nek találtasson] a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál. (1Pt 1,6-7)

Orosz levelezős verseny

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Turányi Lajos Egyesülete meghirdette a 3. Országos „Nyelvhasználó” versenyt angol- német - francia- spanyol- orosz nyelven.  A verseny mottója:„ A nyelvtudás nem cél, hanem eszköz”. Az idei téma a facebook volt. Iskolánkból három tanuló vett részt az orosz nyelvű versenyen, Sebők László (10.A), Kasik Máté (12.A) és Osztroluczki Nóra (12.J).

A verseny 5 fordulóból állt. Minden forduló tartalmazott egy szöveget és hozzá kapcsolódó, a feldolgozást segítő feladatokat, illetve egy online tesztet. A fordulók kéthetente követték egymást. A verseny végén egy prezentációt kellett készíteni a kapott információk felhasználásával.

A nevezési határidő 2016. november 14. volt, a nevezési díj pedig 1500 Ft/fő.

A kapott szövegeket közösen olvastuk és fordítottuk, majd a feladatok megoldása után az online teszt következett, melyeket már egyénileg oldottunk meg. A teszteknél 30-40 perc állt rendelkezésünkre, és csak egyszer lehetett próbálkozni. Eleinte könnyebb, később egyre nehezedő feladatokat kaptunk a verseny szervezőitől. Miután megcsináltuk az összes tesztet és a prezentációt is, feltöltöttük, és ekkor következett a türelmetlen várakozás ideje. Iskolánk három indulója közül Kasik Máté 3. helyezést ért el, Osztroluczki Nóra és Sebők László pedig a megosztott 6. helyen végeztek. Nagyon büszkék vagyunk rá. A felkészítésért köszönet Dr. Laukóné Adamik Edit tanárnőnek.

Osztroluczki Nóra

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen