Tűzbe teszem, megtisztítom őket, ahogyan az ezüstöt tisztítják, megpróbálom őket, ahogyan az aranyat próbálják. Ő segítségül hívja nevemet, én pedig meghallgatom őt. (Zak 13,9a-b)

Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek sokkal értékesebb[nek találtasson] a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál. (1Pt 1,6-7)

Országos Evangélikus Angol Prezentációs Verseny

Iskolánkat Lauday Marcell 10. B osztályos diák képviselte a 2017. április 20-án Budapesten a Deák Téri Evangélikus Gimnázium által szervezett Országos Evangélikus Angol Prezentációs Versenyen.  Különféle kategóriákban versenyeztek a gyerekek: B1, B2 és C1 nyelvi szinten magas szintű előadások születtek.  A nap folyamán 5 perces prezentációkat adtak elő a versenyzők. Marcell az angol nyelv eredetéről tartott előadást. A prezentáció csúcspontja az volt, mikor Marcell egy modern párbeszédet Óangol nyelven adott elő. Mindannyian időben visszautaztunk a középkorba. Továbbá hallhattunk például a Hack-elésről, a tini problémákról, Dodald Tumpről és különféle érdekességekről szóló előadásokat is.

A verseny legnagyobb kihívása az volt, amikor a prezentáció előadása után a zsűri tagjai és a hallgatóság kérdéseket tettek fel a versenyzőknek. Trükkös és gondolkodó kérdések hangzottak el, megnehezítve a versenyzők dolgát.

Marcell nagy küzdelemben a harmadik helyet szerezte meg ezen a rangos versenyen. Kategóriájában tizenhárom versenyző indult. Gratulálunk neki, hiszen nagy kutató munkát követően magas szintű angol tudásról és nyelvészeti felkészültségről tett bizonyságot.

Janurik Viktória, felkészítő tanár

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen