Mindenben azon az úton járjatok, amelyet megparancsolt nektek Istenetek, az ÚR, hogy élhessetek... (5Móz 5,33)

Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. (Róm 15,4)

Evangélikus Iskolák Kutató Tanárainak VIII. Konferenciája

Budapest, 2023. március 24. 

A budapesti Fasori Evangélikus Gimnázium adott otthont hagyományosan a konferenciának, melyet Prőhle Gergely, az MEE országos felügyelője nyitott meg, dr. FabinyTamás, az MEE elnök püspöke pedig levélben üdvözölte a megjelenteket.

A résztvevőket dr. Érfalvy Lívia, a BFEG igazgatóhelyettese, a konferencia szervezője köszöntötte. Visszatekintett az elmúlt 10 évre, amelyből a járvány miatt két alkalommal nem kerülhetett sor a rendezvény megtartására.

A plenáris ülésen dr. Kovács László, a fizika történetének elismert kutatója tartott előadást Neumann Jánosról, a fasori diákról, a Neumann-emlékév alkalmából.

A konferencia alkalom volt arra, hogy a szakmájukban kiváló tanárok bemutatkozhassanak egy másik területen is, a kutatás területén. Három szekcióban, igen változatos témákban prezentálták kutatási eredményeiket a résztvevők. Gimnáziumunkat Pécsváradi Antal képviselte 220 tanév című előadásával.

Kutatásai tükrében mutatta be a 220 éves intézményt a történész szemüvegén keresztül látványos prezentációjában. Ennek apropóját a múzeumban a közelmúltban e neves évforduló alkalmából megnyílt iskolatörténeti kiállítás szolgáltatta, amely a gimnázium 220 évének bemutatása mellett rávilágított több, eddig nem ismert részletre is.

A pénteki rendezvény folytatása lesz majd áprilisban a kutató diákok konferenciája, ahol két tanulónk, Kohut Gyöngy és Juhász Gergő képviseli iskolánkat.

                                                                                                                      PTA

 

  • VPEG01
  • VPEG02
  • VPEG03

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen