Mert megvigasztalta népét az Úr, megváltotta Jeruzsálemet! (Ézs 52,9a)

Múlik a sötétség, és már fénylik az igazi világosság. (1Jn 2,8b)

Gólyák a táborról


 

Augusztus utolsó hetében – mint az a gimnáziumban hagyományosan lenni szokott – a vajdás gólyák egy háromnapos táborban ismerkedhettek össze egymással és új tanáraikkal. Az egyes napok mindig kicsit másról szóltak, az osztálytársak feltérképezése mellett együtt és kisebb csoportokban is megismerhették az épületet, az iskola történetét, csapatépítő játékok segítségével egy kicsit összekovácsolódhattak a közösségek, a sportnapon pedig a szabadban, kenuzva, számháborúzva telt a nap, vagy éppen a sorversennyel, amit a végzősök állítottak össze és vezényeltek le.

Mindig bízunk abban, hogy ez rendezvény megkönnyíti a kilencedikesek évkezdését, hiszen a tanévnyitóra már általában összeszokottan érkeznek a diákok, a közös élmények pedig talán elfeledtetik kicsit a tényt, hogy a nyári szünet véget ért és a munkás hétköznapok következnek. Az alábbiakban néhány gólya véleményét közöljük a táborról:

 

„Új hely, új emberek, új élet. Remegő lábakkal léptünk be leendő iskolánk kapuján, hétfő reggel.  Azt hiszem, az esetleges félelmünket hamar felváltotta a jókedv, az izgalom, amikor kezdetüket vették a programok. Részt vettünk csapatépítő játékokban, körbejártuk és megismertük iskolánkat, sőt, a templomunk tornyába is volt lehetőségünk felmenni.

A második napunk is izgalmasan telt. A sportprogramok közben egyre jobban összeszokott az osztály, megismerkedtünk, és érdekes dolgokat tudtunk meg egymásról. Mint például, hogy Imi éjjel-nappal alszik, hogy Bátor milyen különleges rántottát készít, hogy Marcinak majomlelke van, vagy hogy éppen drága osztályfőnökünk, Peti bácsi, vegetáriánus.

Most, egy szuper, jól összerakott gólyatábor után, belevágunk a 9. osztályba. Izgulunk, talán félünk is kicsit az új dolgoktól, de várjuk. Várjuk, mit tartogat ez az év, és az elkövetkezendő négy közös évünk.  <3”

                                                                                                                 Kasnyik Hédi 9.B

 

„Én nagyon jól éreztem magam ebben a három napban. Hétfőn megismerkedtünk osztálytársainkkal és tanárainkkal. Majd megnéztük az Újtemplomot, melyről Iskolalelkészünktől hallhattunk néhány gondolatot. Kedden sportos feladatokon vehettünk részt. Számháborúval indítottuk a napot, majd kenuzni mentünk, ezt követően sorversenyek voltak. Szerdán, egyben a gólyatábor utolsó napján, csapatépítő programok vártak minket. Játékok és egy iskolatörténeti vetélkedő volt aznap. Szerintem jók voltak a programok és ezek által jobban összeismerkedtünk osztálytársainkkal.”

                                                                                                                 Lohr Lili 9.A

 

„Az első napján a gólyatábornak, mikor beléptünk a suli ajtaján, senki sem tudta, mi fog történni. Az első napon még elég kellemetlennek bizonyult a helyzet, mikor még senki sem beszélgetett úgymond egymással.  De a következő napokban már feloldódtunk és szívesen játszottunk a ligetben számháborút, vagy kenuztunk, vagy például sorversenyeztünk. Nekem személy szerint ez volt a kedvenc napom. Majd a tábor záró napja sem telt eseménytelenül. Például egy iskolatöténeti vetélkedőn vettünk részt, majd activitiztünk. Szerintem ezek a napok meghározóak lesznek a mi kis történetünkben, és mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat ebben a pár napban. A könyvkiosztásnál már azért kevésbé. :) De szerintem ez nem fog minket elrettenteni, és gördülékenyen véghez visszük ezt a pár évet EGYÜTT.”

                                                                                                                 Major Zsófia 9.A

 

„Az első napon az ebédlőben gyülekeztünk, ahol a hangulat még elég feszült volt. Majd felmentünk az osztálytermünkbe, ahol játékos formában folyt az ismerkedés. Másnap a vízitelepen folytattuk a programjainkat. Nekünk tetszettek a feladatok, és hasznosnak is bizonyultak, mert az osztály összekovácsolódott.”

                                                                                                                 Csaba Fruzsina 9.C

 • VPG01
 • VPG010
 • VPG011
 • VPG012
 • VPG013
 • VPG02
 • VPG03
 • VPG04
 • VPG05
 • VPG06
 • VPG07
 • VPG08
 • VPG09

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen