Elbeszéljük a jövő nemzedéknek: az Úr dicső tetteit és erejét, csodáit, amelyeket véghez vitt. (Zsolt 78,4)

Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. (Mt 5,15)

Tóvá lesz a délibáb

Az Evangélikus Külmisszió Egyesület a fenti címmel írt ki pályázatot, melyben arra kérte a diákokat, hogy egy feladatlap kitöltésével ismerjék meg a Bálint házaspár Zimbabwében végzett külmissziós munkáját. A 10. C osztályban minden feladatra akad vállalkozó szellemű diák: Bácsik Máté a házaspár könyvének segítségével kereste a válaszokat a feladatlap kérdéseire, Csekő Bernadett pedig a kreatív feladatra vállalkozott.

A feladatlap kitöltése közel hozta az afrikai szegény országok problémáit, sokat megtudtunk az ott élőkről és persze a missziós munkát vállalók küldetéséről is. A kreatív feladat egy Zimbabwe térkép készítése volt, melyet igyekeztünk úgy elkészíteni, hogy az kapcsolódjon a könyv tartalmához is. A megvalósításban Terhes Flóra is segített.

A pályázat a díjazottak közé került, így a részvevők meghívást kaptak a 2022. július 7-10. között Piliscsabán megrendezett Evangélikus Külmissziói Konferencia és Tábor programjára, melynek témája: Szomjazóknak élő víz Jn 7, 37-39.

A tábor résztvevői több előadást is meghallgathattak a külmisszió munkájáról, voltak túrázni, részt vettek versenyeken, létrehoztak egy előadást. Senki sem unatkozott. A szervezők nagyvonalúan megengedték, hogy a felkészítő tanár helyett a pályázókat segítő diáktárs vegyen részt a tábor munkájában, így Detti és Máté Kasik Pannával (10.B) vett rész a programon.

Nagy örömünkre szép eredményekkel tértek haza: a feladatlap kitöltésében az 1. helyezést, míg a térkép készítésével a 2. helyezést érdemelték ki.

 

                                                                                           Kituljak Eszter, felkészítő tanár

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen