Elbeszéljük a jövő nemzedéknek: az Úr dicső tetteit és erejét, csodáit, amelyeket véghez vitt. (Zsolt 78,4)

Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. (Mt 5,15)

Tóvá lesz a délibáb

Az Evangélikus Külmisszió Egyesület a fenti címmel írt ki pályázatot, melyben arra kérte a diákokat, hogy egy feladatlap kitöltésével ismerjék meg a Bálint házaspár Zimbabwében végzett külmissziós munkáját. A 10. C osztályban minden feladatra akad vállalkozó szellemű diák: Bácsik Máté a házaspár könyvének segítségével kereste a válaszokat a feladatlap kérdéseire, Csekő Bernadett pedig a kreatív feladatra vállalkozott.

Bővebben ...

A Szélrózsán zenéltünk

A járvány miatti négy éves kényszerszünet után július 13-17-ig ismét megrendezték az evangélikus egyház legnagyobb eseményét, a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozót, ez alkalommal Gyulán. Beszélgetések, koncertek, közös játékok, bibliaóra, teológiai előadások, áhítatok, filmklub, táncház és még megannyi más nagyszerű program várt a fesztivál résztvevőire.

Bővebben ...

A Rákóczi Szövetség ifjúsági táborában jártunk

Július 3-án, vasárnap elindult kis csapatunk Sátoraljaújhelyre egy busszal a szentesi, tótkomlósi és békéscsabai diákokkal és tanárokkal együtt. Utunk hosszabbra sikeredett, mint gondoltuk, így a megnyitóra éppen odaértünk és csak utána foglaltuk el szobáinkat és kaptuk meg a piros karszalagot, ami jelezte, hogy melyik csapatban leszünk.

Bővebben ...

125 éves az Újtemplom

A Szarvas- Újtemplomi Evangélikus Egyházközség három napos ünnepségsorozattal emlékezett meg az Újtemplom felszentelésnek 125. évfordulójáról. A rendezvény 2022. július 1-től 3-ig tartott. A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium dolgozói és diákjai is részt vettek az ünnepség lebonyolításában.

Bővebben ...

Mi is az a NYEPA?

Évek óta sokat emlegettük a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban, hogy mi lesz majd a NYEPÁ-n, majd ha szervezzük a NYEPÁ-t, a NYEPÁ-ra ezt vagy azt ki kellene találni…

Végül egy kolléganő, aki akkor kezdett a suliban, feltette a kérdést: De mi ez a NYEPA? És tényleg nem olyan magától értetődő, jutott akkor eszünkbe.

Bővebben ...

Honvéd kadét program most már Szarvason is

A Honvéd Kadét Program 2017-ben jött létre, felváltva, kiegészítve és jelentősen újraértelmezve a honvédelmi tárca korábbi pályaorientációs programját.

A program a Honvédelmi Minisztérium által támogatott és megvalósított emelt szintű honvédelmi nevelési tevékenység, amely tanórai és szabadidős elemeket egyaránt tartalmaz.

Bővebben ...

Jubileumi tanévzáró

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 2022. június 17-én tartotta tanévzáró ünnepségét, amely egyben a gimnázium jubileumi ünnepségsorozatának része is volt. Hagyományos és egyben formabontó is volt ez az alkalom, ugyanis a padsorokban helyet foglalt az elmúlt öt tanévben végzett tanulók csoportja is, azok a vajdás öregdiákok, akik gimnáziumi tanulmányaik alatt díjazásban részesültek. Meghívást kaptak még egykori tanítványaink, azok a sportolók, akik felnőttként kiváló eredményeket értek el.

Bővebben ...

Tanév vége a Vajdában

Eltelt egy év! Szinte hihetetlen! Vagy csak a kor teszi, hogy egyre rövidebbnek érzem egy tanév elteltét?  Ami most egy pillanat, az sok-sok munka, program, készülés. Újra egy teljes év az iskola falai között.

Új munkahelyem egész évi programjait én is gyermeki izgalommal, örömmel, várakozással éltem meg. A kilencedikesekhez hasonlóan én is bolyongtam a termek között, új kollégákat ismerhettem meg, új szokásokat.

Bővebben ...

Megkezdődtek az érettségi vizsgák

Az idei évben a 12. C osztály „nyerte” a jogot, hogy megkezdje az érettségi vizsgák sorát. Még javában zajlott az iskolaév az alsóbb éveseknek, mikor június 14-én reggel 7.30-kor megkezdődött a tájékoztató értekezlet a menzán. Az elnökasszony, Bendel Gyöngyi köszöntötte az 56 vizsgázót, akik közül 30 fő rendes, 26 pedig előrehozott vizsgát tett. A kissé aggodalmas arcok közül azoké hamar felderült, akik nem a keddi napon adtak számot tudásukról, míg talán kicsivel fehérebbek lettek azok, akik az első vizsgacsoportba kerültek.

Bővebben ...

A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium dévai útjaNemzeti Összetartozás Napja alkalmából

A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 1999 óta rendszeresen látogat Dévára, szoros, jól működő testvériskolai kapcsolatot tart fenn a Téglás Gábor Elméleti Líceummal és a Szent Ferenc Alapítvány intézményeivel. A világjárvány miatt 2020-ban és 2022-ben nem indulhattunk útnak, így az a hagyományunk, hogy a 9. évfolyam diákjai a dévai testvériskolába szervezik első kirándulásukat, az utóbbi két évben nem valósulhatott meg. Az idén ballagó 12. évfolyam járt utoljára Déván, az alsóbb évesek azóta várták, hogy lehetőségük legyen a látogatásra.

Bővebben ...

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen