Tarts meg engem, Istenem, mert hozzád menekültem! (Zsolt 16,1b)

És ne vígy minket kísértésbe... (Mt 6,13)

Pálya- és gyíkavatás a Vajdában

Iskolánkban természetesen idén is megrendeztük a gyíkavatót a kilencedik évfolyamos tanulóink számára, az esemény a szokott módon, remek hangulatban telt. Az osztályoknak különböző színekbe öltözve kellett iskolába jönniük, így aztán esélyük sem volt elbújni, egész nap könnyen felismerthetőek voltak gyíkjaink, az A-sok pirosban, a B-sek zöldben, a C-sek pedig sárga színben teljesítették az előzetesen kiadott feladatokat.

Bővebben ...

A Vajda Band Emlékzenekar a Körös fölött és a Kossuth Rádió hullámhosszán

2023. szeptember 9-én, szombaton délután ismét nagy mérföldkőhöz érkezett a gimnázium egyik zenei formációja, a Vajda Band Emlékzenekar: művészeti vezetőjük régi álma teljesedett be valamelyest azáltal, hogy Szarvas Holt-Körös-parti, amfiteátrumok formavilágát idéző színpadán tiszteletét tehette egy műsorblokk erejéig délután 5 órakor. A mintegy 40 percnyi koncertet egy, a Kossuth Rádió Országjáró szombat délután című műsorának adott interjú előzte meg, melyet kedvenc játszott számuk, a Catwalk Symphony előadása követett. A zenekar vezetése itt ragadja meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjon ezért a fantasztikus lehetőségért mindenkinek, aki közreműködésével segítette megszólalásukat a több százezer hallgató előtt.

Bővebben ...

Tanévnyitónkról

Rendhagyó időpontban, 2023. szeptember 4-én nyitotta meg a 221. tanévét a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium. Ennek oka ünnepi volt: a püspöki igehirdetés után Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke és Lázár Zsolt esperes eskütételt követően beiktatta iskolánk igazgatói tisztébe Kita Erzsébetet.

Bővebben ...

’Leszálltak’ a Vajdába a GÓLYÁK

Ebben a tanévben már a tizenkettedik alkalommal láttuk vendégül iskolánk új diákjait Gólyatáborunkban. Már hagyomány, hogy augusztus utolsó napjait a kilencedikes diákok az iskolában töltik. A három nap során minden feladat célja az, hogy a gyerekek megismerjék az iskola épületét, osztálytársaikat és az őket tanító pedagógusokat. Ezért a tantestület szinte minden tagja részt vesz a programokon. Ebben az évben az első napon a diákok ismerkedtek az épülettel, a templommal, a bátrabbaknak még a templomtornyot is meghódították. Ezután az ismerkedős játékok során tanulhatták meg egymás nevét és más fontos információkat. Délután

Bővebben ...

Sikeres évet zárt a VBEZ

A 2022/23-as tanév lezárásaként július 4-én évadösszegző csapatépítőt tartott iskolánk fúvósegyüttese, a Vajda Band Emlékzenekar. A késői időpont oka a több tagot is érintő szóbeli érettségi vizsgák sora volt. Így végzőseink is a társasággal foglalkozhattak az igencsak megterhelő szóbeli tételtanulás helyett. A rendezvény szervezésében és az előkészületekben minden tag aktívan és örömmel részt vett; végül egyetlen hiányzóval kötetlen hangulatú beszélgetés és falatozás vette kezdetét.

Bővebben ...

Sikeres érettségin túl – 12.A

  

A 12.A osztály 28 tanulója tette le az érettségi vizsgát június 19-21. között. A szóbeli vizsga az érettségi elnök köszöntője és tájékoztatója, illetve Zahorecz Pál iskolalelkész áldása után kezdődött meg.

Bővebben ...

Megértek a B-sek

A 12. B osztály szóbeli érettségi vizsgája 2023. június 26-28. között zajlott. Az osztály minden tagja sikeres érettségi vizsgát tett, szép eredményekkel zárták a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban eltöltött négy évet.

Bővebben ...

Leérettségizett a 12.C is

 

Június 29-31. között végre a C osztályosok is átestek életük első nagy megmérettetésén. A 30 fős osztály minden tagja sikeres érettségi vizsgát tett. Ugyan csak 29-en vizsgáztak ebben az időszakban, mivel Kohut Gyöngy a továbbtanulásához szükséges rajz alkalmassági vizsgáján szerepelt, így ő már korábban, a 12.A osztállyal végzett.

Bővebben ...

Videóüzenettel zárult a tanév

Megtartotta idei tanévzáróját a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium. Szokás szerint ünnepélyes keretek között, az Újtemplomban zajlott a tanévzáró istentisztelet, amelyen Lázár Zsolt esperes úr szolgált, értékelte az évet. Hasznosan töltött, de azért pihentető nyaralásra buzdította a fiatalokat.

Bővebben ...

Diáknap 2023

Az év szinte legnagyobb iskolán belüli fesztiválja minden évben a diáknap, amely általában május végén kerül megrendezésre. Idén az érettségik és a Pünkösd miatt még később, június 2-án zajlott le a várva várt esemény. A hagyomány szerint ilyenkor minden 11. évfolyamos osztály választ egy pártnevet, amelyben általában az osztálya betűjele is szerepel. Idén a 11.grAm, a 11.Bajnokok és 11.Casino neveket választották az osztályok. Összeállítottak egy kampányprogramot, és ezzel próbálták az alsóbb éveseket megnyerni, hogy rájuk szavazzanak. A program népszerűsítésében fontos szerep jut az osztály diákigazgató-jelöltjének. A diáknapi szavazás után a győztes párt jelöltje egy évig viseli ezt a címet, képviseli a diákokat különböző eseményeken. Ezért a pártok mindent bevetnek, hogy győzzenek. Vicces, humoros plakátokkal kampányolnak az osztály Instagram felületén és az iskola folyosóján is.

Bővebben ...

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen