Elétek adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet…! (5Móz 30,19)

Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust. (Jn 17,3)

Honvéd kadét program most már Szarvason is

A Honvéd Kadét Program 2017-ben jött létre, felváltva, kiegészítve és jelentősen újraértelmezve a honvédelmi tárca korábbi pályaorientációs programját.

A program a Honvédelmi Minisztérium által támogatott és megvalósított emelt szintű honvédelmi nevelési tevékenység, amely tanórai és szabadidős elemeket egyaránt tartalmaz.

Bővebben ...

Jubileumi tanévzáró

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 2022. június 17-én tartotta tanévzáró ünnepségét, amely egyben a gimnázium jubileumi ünnepségsorozatának része is volt. Hagyományos és egyben formabontó is volt ez az alkalom, ugyanis a padsorokban helyet foglalt az elmúlt öt tanévben végzett tanulók csoportja is, azok a vajdás öregdiákok, akik gimnáziumi tanulmányaik alatt díjazásban részesültek. Meghívást kaptak még egykori tanítványaink, azok a sportolók, akik felnőttként kiváló eredményeket értek el.

Bővebben ...

Tanév vége a Vajdában

Eltelt egy év! Szinte hihetetlen! Vagy csak a kor teszi, hogy egyre rövidebbnek érzem egy tanév elteltét?  Ami most egy pillanat, az sok-sok munka, program, készülés. Újra egy teljes év az iskola falai között.

Új munkahelyem egész évi programjait én is gyermeki izgalommal, örömmel, várakozással éltem meg. A kilencedikesekhez hasonlóan én is bolyongtam a termek között, új kollégákat ismerhettem meg, új szokásokat.

Bővebben ...

Megkezdődtek az érettségi vizsgák

Az idei évben a 12. C osztály „nyerte” a jogot, hogy megkezdje az érettségi vizsgák sorát. Még javában zajlott az iskolaév az alsóbb éveseknek, mikor június 14-én reggel 7.30-kor megkezdődött a tájékoztató értekezlet a menzán. Az elnökasszony, Bendel Gyöngyi köszöntötte az 56 vizsgázót, akik közül 30 fő rendes, 26 pedig előrehozott vizsgát tett. A kissé aggodalmas arcok közül azoké hamar felderült, akik nem a keddi napon adtak számot tudásukról, míg talán kicsivel fehérebbek lettek azok, akik az első vizsgacsoportba kerültek.

Bővebben ...

A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium dévai útjaNemzeti Összetartozás Napja alkalmából

A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 1999 óta rendszeresen látogat Dévára, szoros, jól működő testvériskolai kapcsolatot tart fenn a Téglás Gábor Elméleti Líceummal és a Szent Ferenc Alapítvány intézményeivel. A világjárvány miatt 2020-ban és 2022-ben nem indulhattunk útnak, így az a hagyományunk, hogy a 9. évfolyam diákjai a dévai testvériskolába szervezik első kirándulásukat, az utóbbi két évben nem valósulhatott meg. Az idén ballagó 12. évfolyam járt utoljára Déván, az alsóbb évesek azóta várták, hogy lehetőségük legyen a látogatásra.

Bővebben ...

Kirándulás vagy főpróba?

A 2021-2022-es tanév rendjében a tanítási napok mellett hét tanítás nélküli munkanap szerepel. Ezek a napok azt jelentik, hogy nem tanítási órák zajlanak, hanem egyéb, oktatással összefüggő feladatokat látunk el. Ilyen napok például az írásbeli érettségi napjai, vagy a diáknap és pályaorientációs nap, amikor különböző programokat szervezünk.

Bővebben ...

Erzsébet-táborban Zánkán

Hogy is lehetne jobban kezdeni a nyár első napját, minthogy osztálykirándulásra induljunk a Balatonhoz! A 11.B és 11.C osztály közösen pályázott az Erzsébet-tábori osztálykirándulásra, melyre június 1-3. között került sor.

Reggel 7 órakor el is indultunk Zánkára. Útközben tettünk egy kitérőt Ozorán, ahol megismerkedtünk Ozorai Pipó történetével. A gyönyörű rózsás parkon végigsétálva, majd a felújított kúriát körbejárva elképzeltük, milyen is lehetett itt lakni évszázadokkal ezelőtt.

Bővebben ...

Nemzeti emléknap a Rákóczi Szövetség szervezésében

 

A Rákóczi Szövetség a Nemzeti Összetartozás Napján a sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban szervezte meg emléknapi megemlékezését, Novák Katalin köztársasági elnök asszony és 1 000 fiatal részvételével. Iskolánk is képviselte magát kilenc diákkal és egy kísérő tanárral.

Bővebben ...

Két év kihagyás után újra Diáknap

A végzősök már elballagtak, túl vannak az írásbeli vizsgán, és a szóbeli vizsgákra készülnek, lassan vége a tanévnek is. Iskolánkban hagyományosan ilyenkor rendezzük meg a diáknapot, ami sajnos az elmúlt két évben kimaradt a pandémia miatt.

A rangidősek, a 11. évfolyam tanulói komoly megmérettetésre készültek már hetekkel a diáknap előtt.

Bővebben ...

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen