Éneklek az Úrnak, amíg élek, zsoltárt zengek Istenemnek, amíg csak leszek. (Zsolt 104,33)

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! (Jak 5,13)

Sikerek a „Szülőföldem” videópályázaton

A Magyar Nyelvőr Alapítvány által kiírt Milyen az én szülőföldem? videópályázaton a gimnázium 2 tanulója is bejutott a díjazottak közé. A pályázatot kiíró alapítvány a magyarság nyelvi kultúrájának ápolását támogatja, az anyanyelv kutatását, megőrzését tűzte ki célul. Háromperces saját készítésű videóval lehetett jelentkezni. A versenyre anyaországi és külhoni diákok nevezhettek. Az elkészített videóban a szülőföldet kellett bemutatni, meggyőzve a nézőket arról, hogy jó dolog ott lakni.

Vámosi Gergő 11.B osztályos tanuló 2. helyezést ért el. Gergő legelőször 11-12 éves korában kezdett el videókat készíteni. Egyszer karácsonyra kapott egy kamerát, és azzal kezdődött minden. Eleinte csak nagyon rövid felvételeket készített, amelyeket meg sem vágott. Ezek után megtanult használni egy vágó programot, majd egy bonyolultabbat és így tovább. Évekkel később pedig megvette az első komolyabb kamerát és az első drónt is. Nagyon megtetszett neki a pályázat témája, hiszen a szülőföldjét, Békésszentandrást kellett bemutatni egy 3 perces videó keretében.  

Ugyanezen a pályázaton Szűcs Benedek 11.A osztályos tanulónk 6. helyezést ért el. Benedek szívesen készít felvételeket szabadidejében, a drónos megoldások emelték Szarvasról és a helyi hungarikumokról készített filmjének színvonalát. Kis csapatával a néptánctól kezdve a vízi színházon keresztül Szarvas nevezetességeit bemutatva adott képet szülővárosáról.

A kisfilmek az alábbi linkeken tekinthetők meg.

Vámosi Gergely filmje:

Szűcs Benedek filmje:

Gratulálunk mindkettőjüknek!

 

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen