Éneklek az Úrnak, amíg élek, zsoltárt zengek Istenemnek, amíg csak leszek. (Zsolt 104,33)

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! (Jak 5,13)

Országos versmondó verseny Szekszárdon

Szeptember utolsó szombatján tartották meg Szekszárdon a X. Fedorka - Sosevolt VersNap országos döntőjét. Az eredeti versenykiírás szerint még a tavasszal le kellett volna bonyolítani a versenyt, de a korlátozások miatt csak egy elődöntőt tudtak megtartani, azt is online. A beküldött videók alapján négy korcsoport 307 verséből a legjobbnak ítélt 104 előadóját meghívták egy későbbi döntőre, amikor már személyes jelenléttel lehet verselni. Ennek lett áldozata Ugrai Dani, akit hiába választottak be, a két forduló között kijárta az iskolát.

Mester Dóri és Kiss Virág viszont részt vett a hosszú és kimerítő versenyen. Délelőtt egy kortárs költő versét kellett elmondaniuk, délután a szabadon választott művet. Dóri a több órás feszült várakozás után Kányádi Sándor Pantomim című versével kezdett. Ráadásul kétszer is, mert úgy elment a hangja, hogy kénytelen volt abbahagyni, majd néhány perccel később újrakezdeni. Második nekifutásra viszont olyan atmoszférát teremtett a nézőtéren, hogy a hideg futkosott a hátunkon.

Virág magabiztosan kezelte Nemes Nagy Ágnes A szomj című versét. Tavasszal ezzel a verssel került döntőbe, azóta jól beérett szavalat lett. Neki a délutáni körben volt nehezebb dolga Kántor Péter A könyvespolc előtt című gondolatfolyamával. Az avatatlan, frissen tanult szöveg nagyobb izgalmat jelentett, de Virág nagyon korrekten prezentálta.

Dóri délután Jónás Tamás Felülről nézve című versével ismét bebizonyította, a legjobbak között van a helye.

A zsűri jócskán elhúzódó tanácskozása alatt szekszárdi fiatalok színvonalas koncerttel szórakoztatták a versenyzőket és kísérőiket.

Wiegmann Alfréd rendező, a zsűri elnöke, értékelésekor elmondta, azt igyekeztek elbírálni, hogy mennyire sikerül megjeleníteni a vers tartalmát, illetve hogy technikailag milyen készségekkel, képességekkel rendelkeznek a versmondók. Utóbbi területen mindenki folyamatosan haladhat előre, illetve a tartalmat illetően is mindig lehet mélyebbre hatolni. Sok nagyon pontos vers­mondással találkoztak, tette hozzá a szakember.

A mi diákjaink esetében ez Mester Dórának arany fokozatú minősítést és egy különdíjat, Kiss Virágnak ezüstminősítést jelentett.

Gratulálunk a lányoknak, szép munka volt! 

Salka Zsuzsanna


  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen