Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. (Jób 2,10)

Jézus így imádkozott: Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied. (Lk 22,42)

Továbbtanulási beszámoló: Sonkoly Zoltán

Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karának fizika szakán kezdtem el 2015 szeptemberében. Mivel fizika szakra meglehetősen kevesen jelentkeztek, a nyári „0. szemeszter” keretében hamar összekovácsolódott társasággá váltunk. Ami a tanulmányokat illeti, meglehetősen kevés kurzusunk van, de azok mondhatni velősek. Az előadások és a  gyakorlati órák mellett különféle laborfoglalkozásokon veszünk részt már az első félévtől. Épp emiatt választottam Szegedet, mert rengeteg ilyen lehetőség kínálkozik, mind a szakosodási lehetőséget illetően, melyet várhatóan a 3. félévben kezdünk meg.

A zh-kra és az egyéb kisdolgozatokra mindig rendszeresen készülni kell, különösen a kalkulus és a kémia tárgyakra, de a szabadidőre is bőven jut idő. Szegeden számtalan sport- és szórakozási lehetőséget lehet igénybe venni, ahol rengeteg barátra lehet szert tenni. Összességében sikerrel vettem az első vizsgaidőszak akadályait, és örömmel vágok neki a következő félévnek.


Sonkoly Zoltán

 

 

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen