Te vagy szabadító Istenem, mindig benned reménykedem. (Zsolt 25,5)

Tudjuk, hogy... meghallgat minket... (1Jn 5,15)

Továbbtanulási beszámoló: Gruner Benedek

Mindenekelőtt szeretném tisztázni, hogy az a vélemény, amit a következőkben olvasni fogsz, azt a BME Járműmérnöki Karon szerzett tapasztalataim alapján írtam.

A kisvárosi élethez voltam hozzászokva, emiatt egy picit tartottam is a budapesti zsongástól. Ennek ellenére már az első hónapban sikerült megszeretnem a nagyvárosi létet, hiszen rengeteg lehetőséget, valamint programot nyújtott számomra.

2019 szeptemberében kezdtem el egyetemi tanulmányaimat azon egyetem azon szakán, ahol mindig is tanulni szerettem volna. Annak ellenére, hogy sajnos a gólyatáborban nem volt lehetőségem részt venni, sok jó barátot szereztem már az első héten is, akiknek köszönhetően sokkal könnyebben elviselhetők az egyetem nehézségei. Pár hét elteltével a BME Formula Racing Team tagfelvételt hirdetett, ahova egy motivációs levél megírása, illetve egy interjú lebonyolítása után felvételt nyertem. A versenycsapat teljes egészében egyetemi hallgatókból áll és elektromos versenyautók építésével foglalkozik. Ezen járművek megépítését követően a csapat Európa szerte versenyzik velük. Ez egy rendkívül jó lehetőség számomra, hiszen megismerhetem az autógyártás legapróbb részleteit is. Jelenleg csapatunk egy elektromos formula autón, valamint egy önvezető versenyautón dolgozik. Igaz, hogy a koronavírus meghiúsította a nyári versenyeket, a csapat kitartása és motiváltsága nem változott.

Az egyetemen rengeteg diákszervezet, továbbá öntevékeny kör működik, amikbe érdemesnek tartom a belépést, mivel tömérdek új élménnyel, tudással, illetve barátokkal gazdagodhatsz.

Az oktatás színvonala nagyon magas, ezt előre tudtam. Vannak tantárgyak, melyeknek alapjait a gimnázium adta meg, és vannak új tantárgyak, amelyeknek a tanulását az egyetemen kell elsajátítani. Ez nem könnyű feladat. Azt be kell látnom, hogy sajnos néhány tantárgy tananyagrésze nem feltétlenül segít abban, hogy sikeresen teljesítsd az adott tárgyat. Ez azonban nem szabad, hogy megijesszen, hanem inkább erőt kell belőle merítened.

Itt már küzdened kell azért, hogy a tanár ismerjen, tudja a nevedet, és azért, hogy tudj és merj tőle segítséget kérni.

Az egyetem abban is segíti hallgatóit, hogy ne csak a szellemüket, hanem a testüket is karban tartsák. Az elmúlt években versenyszerűen teniszeztem. Most a BME Teniszcentrumában kiváló körülmények között van lehetőségem folytatni az edzéseket, versenyeket, emellett persze mindenki megtalálhatja a magának kedves sportágat.

Nagyon megmaradt bennem, amit a Dékán Úr az évnyitón mondott, miszerint „az egyetemet sokféleképpen el lehet végzeni, csak egyedül nem”. Eszerint a mentalitás szerint tanulok én is, és ezzel szeretnék sok sikert, illetve – a legfontosabbat – kitartást kívánni Nektek, most végző vajdás diákoknak!

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen