Te vagy szabadító Istenem, mindig benned reménykedem. (Zsolt 25,5)

Tudjuk, hogy... meghallgat minket... (1Jn 5,15)

Továbbtanulási beszámoló: Kasuba Kristóf

2015-től 2019-ig jártam a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumba. Már a beiratkozásomnál tudtam, milyen pálya felé kívánok orientálódni, és hogy melyik egyetemre fogok jelentkezni. Általános iskola végén már feltérképeztem, milyen tantárgyak és hivatások érdekelnek, ennek megfelelően tanultam a gimnáziumban is, hogy a jövőben katonatisztté avassanak. Véleményem szerint erre bármelyik diák képes, aki időben megfigyeli magán, milyen érdeklődési körökkel rendelkezik, és hogy azokhoz milyen munkák állnak a legközelebb.

Én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának katonai vezetői szakára jelentkeztem, oda is nyertem felvételt. Az első és második félévemben kiemelkedő fontosságot tulajdonított az egyetem a hadtörténelem és szakmai angol tantárgyakra, a felsőbb tagozatos diákok tapasztalatai alapján ez az összes félévre elmondható.  Humán beállítottságomnak köszönhetően könnyen veszem ezeknek a tárgyaknak az akadályait.

A karon a katonai testnevelés szintén jelen van minden szemeszterben, küzdősportos múltamat igyekszem ott kamatoztatni. Az egyetem preferálja a több nyelvet beszélő diákokat a pozitív nemzetközi kapcsolatok és együttműködés fenntartásának érdekében, én emiatt fejlesztettem angoltudásomat magasabb szintre, és kezdtem el az orosz nyelvet tanulni. Az egyetem minden nyelvi tudást támogat, de a kar leginkább a NATO országainak nyelveit helyezi előtérbe, különösen az angolt, a franciát és a németet. A katonai vezetői szakon leginkább a jó humán képességű diákok képesek érvényesülni. Katonai pszichológia, vezetéselmélet, általános szociológia és politológia,  harcászat, ezek az órák vannak az első két évben túlsúlyban.

Az első egyetemi évem alapján elmondhatom, hogy az egyetemtől azt kaptam, amire számítottam és teljes mértékben meg vagyok az oktatással elégedve. Örülök, hogy az NKE-re nyertem felvételt és izgalommal várom, mit hoz számomra az elkövetkezendő három év, és hogy én hogyan öregbíthetem az egyetem hírnevét.

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen