Te vagy szabadító Istenem, mindig benned reménykedem. (Zsolt 25,5)

Tudjuk, hogy... meghallgat minket... (1Jn 5,15)

Továbbtanulási beszámoló: Kós Benedek

Érettségi után a tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán folytatom gazdálkodás és menedzsment szakon. Azonban nem volt kérdés, hogy a kajakozás marad számomra az első, így nappali tanrend helyett a távoktatást választottam. A tanítás blokkrendszer keretein belül történik, ahol egy évre előre elérhetőek a tantárgyak és a hozzájuk kapcsolódó online tananyag.

A Párizs-keret tagjaként már tudtam előre, hogy ősszel és tavasszal is több hetes melegvízi edzőtáborban kell részt vennem. 2019 őszén három hetet Sevillában töltöttem, majd ezt télen egy-egy hetes tatai és mátrai edzőtábor követett. 2020 februárjában végig csináltunk egy két hetes ciprusi edzőtábort, illetve márciusban ismét Sevillában töltöttünk volna három hetet, de a járvány miatt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség jobbnak látta, ha „haza szállítja” a magyar csapatot, így a három hétből csak egy hetet töltöttünk külföldön.

Az élsport mellett fontosnak tartom, hogy a tanulmányaimat is legjobb tudásom szerint teljesítsem. Az edzőtáborok miatt nem sok időm jutott eddig a tanulásra, de így, hogy az Olimpiát elhalasztották és ezen a nyáron maximum csak augusztusban lesznek versenyek, remélem, hogy be tudom majd hozni a lemaradásomat és teljesíteni a vizsgákat a tanév végén. A blokkrendszer évente három alkalmat biztosít a vizsgák teljesítésére, ezért a nyáron még elegendő időm lesz megcsinálni a kimaradt feladataimat és felkészülni a vizsgákra is.

Kós Benedek

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen