Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. (Jób 2,10)

Jézus így imádkozott: Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied. (Lk 22,42)

Továbbtanulási beszámoló: Veszter Dóra

Életem filmsorozatának újabb epizódja 2017 nyarán kezdődött, amikor felvettek a Szegedi Tudományegyetem -ETSZK gyógytornász szakára.

Augusztus második felében Lakitelek-Tőserdőn egy jó hangulatú gólyatáborban megismerkedhettünk évfolyamtársainkkal, szaktársainkkal és néhány felsőbb évfolyamos társunkkal. Kipróbálhattuk, hogy mennyire tudunk egy csapatban „dolgozni”, kreatívak vagyunk-e, mennyire vagyunk „bevállalósok”, hiszen ezekre van szükség az egyetemi éveim alatt. És persze nem utolsó sorban hatalmas buli volt. 

Szeptembertől a film Szegeden játszódik, ahol belekezdtem a nem mindig zökkenőmentes egyetemi életbe. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy könnyű és olyan, mint amilyennek elképzeltem. Egészen más.  Itt nő fel igazán az ember, mert megtanul teljesen önálló lenni és egészben látni a világot. Már egy tantárgyból is messze túlszárnyalja az érettségit a tananyag mennyisége. Fel kellett kötni a nadrágot.

Rengeteg új embert ismertem meg, közülük sok barátra tettem szert, akikkel sok a közös program(városnézés, sport, szórakozás), és az olyan napokon, amikor 12 órát töltünk el az iskolában megállás nélkül, mindig tartjuk egymásban a lelket.

Szeged gyönyörű és lehetőségekkel teli város. Nem lehet unatkozni, mert mindig van valami olyan program, amit érdemes kipróbálni.  A jól bevált hangulatos éttermek, a törzshelyek (Nyugi, JATE, na meg persze a Budi büfé) igazi egyetemista várossá teszik. Már Szeged is az otthonommá vált, és remélem, hogy minél többen megtapasztalják, milyen jó is itt egyetemistának lenni. 

A filmkockák pedig peregnek tovább...

Veszter Dóra

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen