Istennél van segítségem és dicsőségem… (Zsolt 62,8)

Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. (Mt 5,11)

Szépen csillog az ezüst

Iskolánk fiú csapata pénteken Debrecenbe utazott a röplabda diákolimpia országos elődöntőjére. Ebben a versenysorozatban főként az egyesületben röplabdázók iskolai csapatai indulnak. A 7 elődöntőből az elsők juthatnak az országos döntőbe a rendező város Kaposvár iskolai csapata mellé. Mi a tapasztalatszerzés és versenyzési lehetőség miatt neveztünk.  Fiaink Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bajnokával kerültek össze. A sorsolásnál szerencsénk volt, hogy csak a második mérkőzést játszottuk, illetve, hogy a nyírségieket kaptuk ellenfélül.

Az első elődöntőt szoros szettekben a hazaiak nyerték a válogatottakat is felvonultató szolnokiakkal szemben. Következett a mi meccsünk, álom kezdéssel hoztuk az első szettet, ezek után az ellenfél is megmutatta, hogy nem véletlenül került ide. Szoros szettek után, nagy küzdelemben 3:1-re nyertük a mérkőzést. A döntő első két szettjében jól tartottuk magunkat a Fazekas Gimnázium csapatával szemben, csak a 3. szettben ütközött ki a nagyobb rutin és tapasztalat. A hazaiak megérdemelten jutottak az országos döntőbe, mi pedig egy értékes ezüsttel a zsebünkben várhatjuk az „amatőr” diákolimpiai küzdelmeket.

Csapattagok: Egri Gergő 11.B, Kiri Máté 11.C, Kiss Márton 10.A, Brachna Balázs 11.C, Radics Attila 11.C, Bánfi Péter 12.C, Matejka Zsombor 11.B, Tóth Etele 10.A

Testnevelő: Csilik Attila

 

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen