Látták a földön mindenütt Istenünk szabadítását. (Zsolt 98,3)

Vajon azért veszik elő a lámpást, hogy a véka alá tegyék vagy az ágy alá? Nem azért, hogy a lámpatartóba tegyék? (Mk 4,21)

Szépen csillog az ezüst

Iskolánk fiú csapata pénteken Debrecenbe utazott a röplabda diákolimpia országos elődöntőjére. Ebben a versenysorozatban főként az egyesületben röplabdázók iskolai csapatai indulnak. A 7 elődöntőből az elsők juthatnak az országos döntőbe a rendező város Kaposvár iskolai csapata mellé. Mi a tapasztalatszerzés és versenyzési lehetőség miatt neveztünk.  Fiaink Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bajnokával kerültek össze. A sorsolásnál szerencsénk volt, hogy csak a második mérkőzést játszottuk, illetve, hogy a nyírségieket kaptuk ellenfélül.

Az első elődöntőt szoros szettekben a hazaiak nyerték a válogatottakat is felvonultató szolnokiakkal szemben. Következett a mi meccsünk, álom kezdéssel hoztuk az első szettet, ezek után az ellenfél is megmutatta, hogy nem véletlenül került ide. Szoros szettek után, nagy küzdelemben 3:1-re nyertük a mérkőzést. A döntő első két szettjében jól tartottuk magunkat a Fazekas Gimnázium csapatával szemben, csak a 3. szettben ütközött ki a nagyobb rutin és tapasztalat. A hazaiak megérdemelten jutottak az országos döntőbe, mi pedig egy értékes ezüsttel a zsebünkben várhatjuk az „amatőr” diákolimpiai küzdelmeket.

Csapattagok: Egri Gergő 11.B, Kiri Máté 11.C, Kiss Márton 10.A, Brachna Balázs 11.C, Radics Attila 11.C, Bánfi Péter 12.C, Matejka Zsombor 11.B, Tóth Etele 10.A

Testnevelő: Csilik Attila

 

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen