Látták a földön mindenütt Istenünk szabadítását. (Zsolt 98,3)

Vajon azért veszik elő a lámpást, hogy a véka alá tegyék vagy az ágy alá? Nem azért, hogy a lámpatartóba tegyék? (Mk 4,21)

Két ezüst és egy Eb kvalifikáció Szlovéniából

Ljubljanában került sor a jövő évi budapesti Eb utolsó kvalifikációs versenyére. A szarvasi karatésok közül Frankó Dániel és Tálas Bendegúz is éremmel térhetett haza, utóbbi ezzel biztos indulója a jövő évi Európa-bajnokságnak.

A Ljulbjana Open nemzetközi karate versenyen 15 ország 136 klubjának közel 800 versenyzője vett részt,  e mellett a magyar válogatottak számára az utolsó kvalifikációs megmérettetés is volt.

Nagy Máté jól indított első kezes támadásával pontot szerezve nyerte  a kezdő mérkőzését. A második körben azonban elmaradt a kezdeményezés, így 0:0 eredménynél ellenfelét hozták ki a bírók, aki később nem vitte magával a vigaszágra.

Frankó Dániel a junior +76-kg-ban első mérkőzését magabiztosan nyerte, majd a döntőbe 8:0-s győzelemmel jutott.  Itt azonban alul maradt a kvalifikációt vezető Dvorák Ádámmal szemben, így az EB szereplés Daninál sajnos ezúttal nem jött össze.

Tálas Bendegúz első helyen érkezett az U21-es korosztály -84 kilósok kvalifikációjában. Szlovéniában az első meccsén meg is szerezte az első pontot, ám ellenfele 2:1re feljött az utolsó másodpercekben. Versenyzőnk összeszedve magát újabb támadást indított, kiegyenlített, és az első szerzett pont előnyével a döntőbe jutott. Itt már sajnos elfogyott az erő, de a második helyért járó 2 pontjával  bebiztosította helyét, így képviselheti városunkat és hazáját a februári korosztályos Eb-n.

Ruzsinszki György

edző

 

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen