Bizony a sok álommal és a sok beszéddel együtt jár a hiábavalóság. Ezért féld az Istent! (Préd 5,6)

Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek. (Jak 1,5)

Két arany, egy bronz és egy ötödik hely a Nemzetközi Tatami Kupáról

Hétvégén került sor a korosztályos kvalifikáció utolsó állomására Szigetszentmiklóson. A vajdás karatésok közül Frankó Dániel és Sindel Márk a dobogó legfelső fokára állhatott, Nagy Máté harmadik, míg Tálas Bendegúz az ötödik helyen zárt. Frankó Dániel és Nagy Máté a szezonban gyűjtött pontszámai alapján  az EB részvételért folyó válogatott szétmérkőzésen is harcba szállhat. 

18 ország több mint 500 versenyzője adta le nevezését a XXVII. Nemzetköz Tatami Kupa versenyre. A  Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai közül öten indutak el a rangos megmérettetésen.

A kadet között elsőként Nagy Máté szállt harcba  a kvalifikációért, amihez érmet kellett szereznie. Magabiztosan, elsütve egy megállító testrúgást az első körön fölénnyel jutott tovább. A következő meccsét is hozta, és a döntőbe jutásért folyó küzdelemben is csak a bevitt találatának túlzott ereje miatt maradt alul. A bronzmérkőzést azonban egyértelműen hozta Máté, és így jogot szerzett a kvalifikációs szétmérkőzésre.

A -70kg-ban Bagi Dániel a kategóriát vezető magyar versenyzővel került szembe, akit az elején sikerült is meglepnie egy jó ütemben indított támadással, melyet az egyik bíró zászlójával jutalmazott is, ám a ponthoz kettőre lett volna szükség. A későbbiekben ellenfelének sikerült bevinne egy találatot, és így ő nyerte végül a mérkőzést.

Tálas Bendegúz a  junior-76kg-ban jó előkészítésekkel és visszanyúlásokkal 3:0-ra hozta első mérkőzését. A kategóriát vezető versenyző ellen Kapdebó Botond ellenében Bendegúz nem ment a döntőbe, így vigaszágon folytathatta a küzdelmet. Itt a mérkőzés elején versenyzőnk benézett egy hárompontos felrúgást a kontratámadásánál. Ezt követően hiába uralta a mérkőzést és faragott le lépésről lépésre a hátrányából, az érmet 3:4 arányban ellenfele szerezte meg.

A -61 kg-ban Sindel Márk végig fegyelmezetten és taktikusan, jó ritmusváltásokkal hozta mérkőzéseit, és így 2017 után ismételten az első helyen végzett. Ugyanígy tett Frankó Dániel is a +76kg-ban, aki higgadt tudatossággal vezetve mérkőzéseit begyűjtötte a csapat második aranyérmét. Frankó Dani a győzelmével kategóriája első helyére került, így ő is versenybe szállhat az Eb részvételért.

Ruzsinszki György
edző

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen