Legyenek láthatóvá tetteid szolgáidon, és méltóságod fiaikon! (Zsolt 90,16)

Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? (Mt 6,26)

Megvan a Székely Kupa!

Sorozatban harmadik alkalommal végzett dobogón csapatunk a hagyományos novemberi, immár 9. alkalommal megrendezett Székely Kupán. Idén azonban minden eddiginél nagyobb sikert értünk el, hiszen bár az az utóbbi években nyertünk már bronz- és ezüstérmet is, a tornagyőzelemre egészen idáig várnunk kellett. A hat csapat két csoportban kezdte a küzdelmeket, és annak ellenére, hogy a reggeli sorsolásunk nem alakult túl szerencsésen, egy nagyon szoros és egy viszonylag sima meccs után két győzelemmel jutottunk az elődöntőbe, ahol a szeghalmi Szigeti Endre Szakképző Iskola csapatát sikerült felülmúlnunk.

A döntőben aztán a reggel egyszer már legyőzött orosházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola csapatával mérkőztünk, és a második találkozónk még izgalmasabban alakult, de mivel ez is a mi sikerünkkel végződött, nem túlzás kijelenteni, hogy a délutáni eredményhirdetésen megérdemelten akasztották diákjaink nyakába az aranyérmeket. Örömünket ráadásul az is tetézte, hogy a torna legjobb játékosának védőnket, Szebegyinszki Robint választották.

A 9. Székely Kupa dobogósai: 1. Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, 2. Kossuth Lajos Szakképző Iskola (Orosháza), 3. Székely Mihály Szakképző Iskola (Szarvas)

Csapatuk tagjai: Takó Levente (10.B), Kiri Máté (10.C), Borbély Dávid (11.B), Rohony Márk (11.C), Olasz István (12.A), Domján Balázs (12.B), Szappanos Ármin, Szebegyinszki Robin, Uhljar Gergő, Virág Bence (12.C), edző: Bencsik Péter

 

  • 001
  • 002

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen