A nyomorúság kohójában próbára tettelek. (Ézs 48,10b)

Boldogok vagytok, amikor gyűlölnek titeket az emberek, és amikor kiközösítenek, gyaláznak benneteket, és kitörlik neveteket mint gonosz nevet, az Emberfiáért. Örüljetek azon a napon, és ujjongjatok! Íme, nagy a ti jutalmatok a mennyben... (Lk 6,22–23)

Siker a sí diákolimpián

Az idei csonka diákolimpiai idényben minden eredménynek duplán örülünk. Így volt ez Cziglédszky Samu 11.A osztályos tanuló szereplésével is, akinek beszámolójából minden kiderül. 

 Aki ismer, az tudja, hogy nekem síelésből bárhol, bármikor, bármennyi jöhet. Óvodás koromban tanultam meg a Mátrában síelni, és azóta is ez a kedvenc sportom, bár mindig tudnám űzni! Az idei szezonban ez három napban valósult meg, míg mások 20-40 napban űzik ezt a sportot. Attila bácsival már sokszor beszéltük, hogy szeretnék menni síversenyre, de sajnos tavaly nem rendeztek síelésből diákolimpiát. 

Bővebben ...

Egy arany, három ezüst a Magyar Ligáról

A Hayashi Magyar WKF Karate Liga harmadik állomását Zalaszentgróton rendezték 2021. február 6-7-én. A hazai karatésok az MKSZ támogatásával a koronavírus járványhelyzetben való versenyzési lehetőség megoldására tavaly ősszel hívták életre a négyfordulós sorozatot. A koronavírus járvány miatt fokozott óvatossággal megrendezett zalai viadal helyenként már parázs versenyhangulatot hozott, a versenyzőkön pedig érezhető volt, hogy egyre jobb formába lendülnek. A szarvasiak hét versenyzővel már pénteken útra keltek, hogy egy közös edzésen vehessenek részt a Bátaszék SE karatésaival a megmérettetés előtt. A zalai rendezők ezúttal is mindent elkövettek, hogy a versenyzők zavartalanul versenyezhessenek, emellett odafigyeltek a résztvevők egészségének megóvására is, így testhőmérséklet mérés és kézfertőtlenítés kísérte a belépést, a védőfelszereléseket mérkőzésenként fertőtlenítették, nézők és hozzátartozók pedig nem léphettek a csarnokba.

Bővebben ...

Ismét aerobic

2020. november 7-én és 8-án került megrendezésre az Aerobik Magyar Kupa Döntő Budapesten, ami egyben a Magyar Bajnokság is volt. Mint az előző versenyünkhöz hasonlóan nagyon szigorú szabályok és szűk nézőközönség előtt versenyezhettünk.

A verseny első napján, szombaton az up1-es korosztályban, step kategóriában indultunk. Izgatottan, de magabiztosan mentünk fel a verseny talajra. Ez meg is hozta az eredményt, megszereztük az előkelő első helyezést. Határtalan volt az örömünk, az egy éves kemény munka meghozta a gyümölcsét. A jelenlegi helyzet miatt elmaradt a megszokott eredményhirdetés, helyette a kivetítőn értesültünk az eredményekről és az érmeket az edzőnk vehette át.

A csapat tagjai: Márton Gréta (10/A), Varga Vivien (9/C), Laukó Boglárka (9/C), Kerekes Laura (Göndöcs Benedek Középiskola) és Molnár Gréta (9/C).

Bővebben ...

Körzeti Atlétikai verseny

Ezen a szép napon iskolánk 8 tanulójával visszaversenyeztünk a IV. korcsoport egyéni atlétikai számaiba. Egy-egy versenyző több atlétikai számban is indulhatott (2 futó és egy ügyességi számban) és ezt ki is használtuk. Így fordulhatott elő, hogy két tanulónk dupla éremmel térhetett haza.  

Bővebben ...

Mezei Futóverseny

Ezen a szép napon, iskolánk 4 tanulójával indultunk el a IV. korcsoportos Körzeti Mezei Futóversenyen, ahová győzelmi reményekkel érkeztünk, mivel az elmúlt évek legjobb futóit köszönthettük csapatunkban. Az eredmények igazolták várakozásunkat, a lányok nagyon szép, taktikus versenyzéssel az első helyen végeztek. Így kivívták a megyei döntőben való részvételt.

Bővebben ...

Keller Gergő bronzot szerzett az Olimpiai Reménységek Versenyén

Keller Gergő, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója (16) nyolc éves kora óta kajakozik, Bátor György tanítványa. Jó alkatú, jó izomzatú, tehetséges kajakos. Kiváló versenyző alkat, okos, higgadt és tudatos. Tíz éves kora óta versenyez, azóta többszörös magyar bajnok, diákolimpiai bajnok, és háromszor volt már korosztályos válogatott.

Tavaly, 15 évesen egy évet ki kellett hagynia hát-probléma miatt. 2019 őszén fokozatosan kezdhette meg a könnyített edzéseket, és idén január óta folytathatta Bátor György, Doxy csoportjával együtt intenzíven.

Bővebben ...

Sportnap

Diákok és tanárok egyaránt nagyon vártuk a szokásos tanév végi sportnapot. Sajnos az esős idő miatt a kenutúra elmaradt. Mivel a strandröplabda versenyre messzebbről is érkeztek csapatok, úgy döntöttünk, hogy belekezdünk. Az időjárás m- látva lelkesedésünket - egyre barátságosabbá vált. A röpisek nagyon várták már ezt a megmérettetést, mióta feloldották a szigorú korlátozásokat, délutánonként többnyire a homokon gyakoroltak.

A verseny eredetileg házibajnokságnak indult, de ahogy elmeséltem néhány kollégámnak, ők, illetve a diákjaik rögtön részt akartak venni. Így Budakesziről, Budapestről, Mezőberényből és Karcagról is érkeztek 2 lányból és 2 fiúból álló vegyes csapatok. A résztvevők két 4 csapatos csoportban kezdték meg a küzdelmeket. Az elődöntőkben a sors úgy hozta, hogy a Vajdás csapatok a budapesti Toldy Gimnázium, illetve a budakesziről érkező Prohászka Gimnázium csapatával kerültek szembe. A hazaiak sajnos pont ezeken a meccseken játszottak magukhoz képest valamivel gyengébben, így a vendégek játszhatták a döntőt.

Bővebben ...

Röplabda ünnep a Vajdában

Idén nagy örömünkre mind a lányoknál, mind a fiúknál iskolánk rendezhette a megyei döntőket. Sportolóink hazai környezetben mutathatták meg tudásukat, ami nagy motivációt jelentett számukra. Az előzetes információkból kiindulva idén sem mutatkozott egyszerűnek a továbbjutás. A lányoknál és a fiúknál is az ellenfelek nagyon készültek a trónfosztásra.

Március 3.-án kedden a lányok döntőjébe 3 csapat került a 3 selejtező megnyerésével. A sorsolásnál lányainknak a szerencse is kedvezett, az első és a harmadik mérkőzést játszhatták. Az első meccsen a gyulai Román gimnázium ellen a hazai pálya előnyét kihasználva nagyon jó nyitásokkal energiát spórolva bezsebeltük a győzelmet. A második körben a békéscsabai Andrássy gimnázium lányai a Román gimnázium ellen megmutatták, hogy ők is az aranyért jöttek.

Bővebben ...

Sítábor 2020

Február 8-án kezdetét vette a már régen várt vajdás sítábor. Az út viszonylag hosszú volt, de a kellemes társaság miatt jó hangulatban telt. Osztrák vendéglátóink – a hosszú távú kapcsolat miatt akár már barátainknak is nevezhetnénk őket – tárt karokkal fogadtak bennünket.

Az első napunkon szerencsére remek időt fogtunk ki, mivel a nap hétágra sütött, és a pályán is volt elegendő hó. Az elkövetkező napokon olykor azért megriadtunk, volt esős, ködös reggelünk is, de végül minden napunkra a kellemes időjárás volt jellemző. Napközben a sípályán töltöttük az időt, többen új sportokkal is megpróbálkoztak. Az ő véleményük a tapasztalatok után nem voltak mindig egybehangzóan jók, de hát az ember minden nap tanul valamit… Kisebb-nagyobb sérülések is előfordultak a négy nap alatt, szerencsére azonban az igazán nagy balesetek ezúttal is elkerülték csapatunkat.

Bővebben ...

Diákolimpia V.-VI. kcs. Megyei Úszás Döntő

2020. február 05-én a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumot 8 versenyszámban 9 tanuló képviselte Békéscsabán a Városi sportuszodában a megyei döntőn.

Lányok:

Teremi Dóra 9.C, Szilágyi Anica 9.C, Szécsi Nikolett 9.A, Pribelszki Boglárka 12.C.

Fiúk:

Bány Barna 9.A, Hankó Gergely 12.A, Sápszky László 9.C, Sztricskó Zoltán 9.A, Litauszki Áron 10.A.

A 6 egyéni számokból négy dobogós helyet szereztünk, ebből kettő helyezés Országos Diákolimpiai Döntőt ért.

Bővebben ...

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen