Te vagy szabadító Istenem, mindig benned reménykedem. (Zsolt 25,5)

Tudjuk, hogy... meghallgat minket... (1Jn 5,15)

Végzős diákok díjazása a Vajdában

A kialakult veszélyhelyzet sem akadályozhatja meg, hogy díjazzuk a négy év alatt nyújtott kiemelkedő teljesítményeket. A jutalmakat és díjakat a Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Köre és a Vajda Péter Alapítvány támogatásával tudjuk átadni. Köszönjük mindkét szervezetnek ezt a lehetőséget.

Sajnos ezeket most nincs mód személyesen átadni. Reméljük, hogy a veszélyhelyzet elmúltával, legkésőbb a tanévnyitón ezt megtehetjük.

Legrangosabb elismerésünk a Vajda díj, melyet az iskola kiemelkedő tanulmányi és sporteredményt elért tanulója kaphat.

A díj összegét Bődi János Vajdás öregdiák, egykori Vajda-díjas diákunk biztosítja. Az idei tanévben a Vajda-díjat Seregélyes Viktória 12.C osztályos tanuló kapja.

 

Viki kivételes képességű és szorgalmú diák. Az eddigi évek során mindig kitűnő volt. Tanulmányi eredményei mellett mint nagyszerű ember is kitűnik a diáktársai közül. Ő az, akire mindig és mindenben lehet számítani az órán és iskolán kívül is. Alázatos a tudománnyal szemben, tanáraival és osztálytársaival rendkívül kedves és tisztelettudó. A Diákönkormányzat munkájában már négy éve vesz részt, ettől az évtől kezdve a Diákönkormányzat vezetője.  Három alkalommal képviselte iskolánkat az Evangélikus Diákkonferencián. Szervezi az iskola diákéletét, társai felnéznek rá. Kitűnő tanulmányi munkája mellett kisgyermekkora óta csellózik a Chován Kálmán Művészeti Alapiskolában. A helyi református gyülekezetben minden vasárnap csellójátékával színesíti az istentiszteletet. Emellett tagja iskolánk evangélikus Ifi klubjának is. Szinte minden iskolai rendezvényen fellépett már csellistaként és az énekkar tagjaként is.

Rendszeresen vett részt versenyeken is. Számos országos matematika és informatika tanulmányi versenyen szerepelt, ahol kimagasló eredményeket ért el. A Sziporka Országos Egyenletmegoldó verseny első helyezettje. A Neumann János Informatikai Kupa országos versenyén a 2. helyezést elért csapat tagja. A Mozaik Országos Tanulmányi Verseny számítástechnikai versenyén 2015-ben és 2016-ban 9. és 5. helyezést ért el.  A 2018-2019-es tanév Hantos-díját kapta kiemelkedő matematika eredményéért. A Regionális Csellista Találkozó és Szaktantárgyi Versenyen Dicséretes minősítést kapott. Informatika tantárgyból is kiemelkedően teljesít. Az elmúlt tanévben előrehozott érettségi vizsgát tett informatika tantárgyból kiváló eredménnyel. Az OKTV informatika verseny döntőjébe jutott, ahol 33. helyezett lett. Középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. Aktívan részt vett az iskola sportéletében, atletizált és röplabdázott. 2019-ben a Békés Megyei Atlétika Diákolimpia döntőjében távolugrás számban bronzérmet kapott.

Két éve titkára a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének. Többször vett részt a szervezet vezetőképző alkalmain.

Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem mérnök-informatikus szakán szeretné folytatni.

 

Iskolánk rangos elismerése a Benka-díj, amelyet a több területen kiemelkedő eredményt elért tanulók kaphatnak. Ebben a tanévben a díjat Gyekiczki Fanni 12.A osztályos tanuló veheti át.

Fanni a tudatosság példaképe. Úgy lépett be a gimnázium ajtaján, hogy tudta, hogy fogorvos szeretne lenni. Ennek érdekében mindent megtett, hogy ismereteit folyamatosan bővítse. Mindvégig kitűnő bizonyítvánnyal zárta az éveket és rendszeresen részt vett tanulmányi versenyeken. Hol a nyelvekben való jártasságáról, hol pedig a kémia tudásáról téve tanúbizonyságot. A Curie kémia versenyen minden évben megyei döntő 1. helyezést, az Irinyi János kémia verseny megyei döntőjében 2. helyezést, az országos Szent-Györgyi Albert természettudományos versenyen kémiából 1. helyezést ért el. Kiemelkedő eredményeiért 2017-ben Misik-díjat, 2018-ban Szőnyi-díjat kapott. Német és angol nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. A tanulás mellett fontos szerepet töltött be életében a sport is, kezdettől fogva röplabdázott, hol párosban, hol az iskola röplabda csapatával, amellyel igen szép sikereket ért el, ezek közül párat kiválasztva az Országos Diákolimpia Strandröplabda döntője 1. helyezést, Röplabda Diákolimpia Országos döntő 2. helyezést ért el. 2019-ben Szarvas város Év Sportolója kitűntetést vehetett át. Tanulmányait a budapesti Semmelweis Tudományegyetem fogorvosi szakán szeretné folytatni.

 

A Szarvasi Vajda Péter Alapítvány kuratóriuma adományozza a Dr. Nádor Jenő-díjat, amelyet olyan tanuló kaphat, aki a humán tárgyak területén ért el kiemelkedő eredményeket, és sikeresen képviselte iskolánkat különböző rendezvényeken. A Dr. Nádor Jenő díjat Kovács Panna 12.C osztályos tanuló kapja.

Panna iskolánk 12. C osztályos tanulója. Kisgyermek kora óta szerepel színdarabokban és versmondó versenyeken. Az általános iskolai országos versenyek után a gimnáziumi évek alatt is megmutatta tehetségét. Az Ádámok és Évák Délmagyarországi színjátszó versenyén a legtöbb díjat elnyerő darab egyik főszereplője volt. Ezen kívül 2018-ban az Országos Kölcsey Versmondó verseny első helyezettje. lett. Iskolai és egyházi rendezvényeken is rendszeresen szerepelt. Énekhagjával és csodálatos versmondásával többször lenyűgözte már a gyülekezetet. Jó tanulmányi munkája mellett a sportnak is sokat szentel idejéből. A sárkányhajó világbajnokságon a győztes csapat tagja volt. Középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. A Szegedi Tudományegyetem Pénzügy és Számvitel szakán szeretne továbbtanulni.

 

Misik-díjat kaphat az a tanuló, aki a természettudományos tantárgyak valamelyikében jeleskedik. Ezt a díjat Kósa Judit 12.B osztályos tanuló kapja.

Judit 4 éven keresztül jeles tanuló volt, de kezdettől fogva leginkább a biológia érdekelte. Az osztályközösség közkedvelt, rendkívül hasznos tagja volt. Segítőkészsége, pozitív kisugárzása jó hatással volt osztálytársai tanulmányi munkájára, mentalitására. Érdeklődő és megbízható, akire társai és tanárai mindig számíthattak. Az iskolai elfoglaltsága mellett rendszeresen sportol, zenél. A Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola zongorista tanulójaként a négy év során rendszeresen vett részt megyei komoly- és könnyűzenei versenyeken, zongorajátékával színesítette iskolai rendezvényeinket is. Nem biológia tagozatos létére az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny II. fordulójába jutott biológia tantárgyból. Tanulmányait az ELTE biológia szakán szeretné folytatni.

 

A kiemelkedő sporteredményeket elért tanulók kaphatják az id. Oláh Miklós-díjat. Ezt az idén Opavszky Márk 12.C osztályos tanuló kapja.

Márk gyerekkora óta a sportnak szenteli szabadidejét. Szorgalmas és maximalista a sportban és kitartó tanulmányi munkájában is. 9 éve kajakozik. Az általános iskolai országos versenyek után a gimnáziumi évek alatt is megmutatta tehetségét. Számos magyar bajnokságon, európai diákolimpián, ifjúsági világbajnokságon, olimpiai reménységek versenyén vett részt kiemelkedő eredményekkel. Nyolcszoros magyar bajnok, minden Olimpiai Reménységek versenyén dobogón állt, bronzérmes az Európai Ifjúsági Diákolimpián, és ezüstérmet hozott el az Ifjúsági Világbajnokságról. Hogy csak néhányat említsünk az eredmények közül. A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumot is többször képviselte az Országos Diákolimpia döntőjében. 4-szeres Diákolimpia Bajnok. Tagja a „Párizs keretnek” is. Személyisége színes, minden helyzetben lelkesítő, motivált, segítőkész és nagyon kitartó. Kajak pályafutására jellemző, hogy technikás és gyors kajakozásán túl a ’Szívét is beleadja’- edzője szavaival élve. Ebben a nehéz sportban biztosan hallunk még róla, amikor Magyarország színeiben majd a dobogóra áll. Középfokú szlovák nyelvvizsgával rendelkezik. A Testnevelési Egyetem sport rekreáció szakára készül.

 

Művészeti díjat adunk át Borbély Laura 12.B osztályos tanuló számára.

Laura aktív és nagyon sikeres résztvevője az iskolánkban meghirdetett országos rajzpályázatoknak. Eredményei önmagukért beszélnek. Arany minősítést kapott a Kárpát-medencei verseny Életmese illusztrációjáért. Az Országos Evangélikus Rajzpályázat 2. helyezettje. A Duna művészeti mestere országos versenyen harmadik helyen végzett. Az idei évben is több rajzpályázaton indult: ahol megyei első helyezést ért el, valamint Kárpát-medencei szintű Nemzetstratégiai Kutatóintézet által kiírt pályázat különdíjasa. Kiemelkedő kreativitása és magas szintű festői készségei révén szebbnél-szebb alkotások kerülnek ki kezei közül. Művészeti érzékét továbbtanulásakor is kamatoztatni kívánja. A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karára jelentkezett.

 

Az idegen nyelvek tanulásában kiemelkedő eredményt felmutató tanuló kaphatja a Gasztonyi-díjat. Ezt ebben az évben Szécsi Norbert 12.B osztályos tanuló veheti át.

Norbert már négy évvel ezelőtt, a tanév befejezése után a nyolcadikos diákoknak szervezett nyelvi táborban kitűnt angol tudásával és a nyelv iránti szeretetével. A kilencedik osztálytól kezdve jelentkezett minden, az angol nyelvvel összefüggő versenyre, vetélkedőre, szerepet vállalt angol jelenetek eljátszásában. Minden, ami angol – vallotta. Ezek a versenyek igen sok külön készülést, munkát igényeltek, amit ő kitartóan, a szabad idejét is rászánva végzett. Az Ábrahám Örzse emlékverseny döntőjébe jutott, majd sikeresen szerepelt az Evangélikus országos angol nyelvi versenyen. A Garai László Területi Idegen Nyelvi Verseny döntőjében 1 helyezett lett. A versenyekre való felkészülés során volt alkalom jobban megismerni és felismerni, milyen széles érdeklődésű, különösen a történelem iránt lelkesedő diák. Az első években zárkózottabb természete is sokat változott és a versenyeken való sok sikeres részvétel önbecsülését is erősítette. Ugyanakkor tőle szokatlan lelkesedéssel mesélt a finnországi csereút során szerzett élményeiről és arról, hogy ott kézzel foghatóvá vált számára az idegen nyelvek fontossága. Versenyekre a felkészülésében segítette dr. Darida Andrásné. Érettségi után a tanulmányait anglisztika szakon szeretné folytatni.

 

A legeredményesebb nyelvvizsgázónak járó elismerés a Nyelvvizsga díj, amelyet dr. Mocskonyi Gábor öregdiákunk ajánl fel minden évben. Ezt az idén Szlovák Balázs 12.B osztályos tanuló kapja.

Balázs nyelvek iránti szeretete már az általános iskolában megmutatkozott. Szlovák nyelvből középfokú nyelvvizsgával érkezett a gimnáziumba. Angol tagozatosként a második idegen nyelvnek a németet választotta. A 9. osztály óta lelkesen tanulta mindkét nyelvet, szorgalmasan járt a nyelvvizsgára felkészítő órákra. A mai napig szívesen foglalkozik idegen nyelvekkel. Célja, hogy minél jobb tudásra tegyen szert és jól tudjon kommunikálni. Bekapcsolódott iskolánk testvériskolai projektjeibe is. Egy hetet töltött Jorinenben, a finn testvériskolában, majd részt vett a wittlichi német cserediák kapcsolatban is. Angol nyelvből előrehozott érettségi vizsgát tett. Balázs három különböző nyelvből középszintű komplex nyelvvizsgával rendelkezik. A Szegedi Tudományegyetem Gazdálkodás és Menedzsment szakára készül.

 

A Boczkó Dániel-díjjal az illő magaviseletű és szorgalmas diákok jutalmazhatók Ebben az évben Brachna Dzsesszika 12.A osztályos tanuló érdemelte ki.

Dzsesszikát a természettudományok iránti érdeklődése hozta Kondorosról a mi gimnáziumunkba. Matematikából nagyon szép eredményt ért el, a Sziporka egyenletmegoldó versenyen az országos döntőbe jutott. A tavalyi év végén egyetlen 4-es választotta el a kitűnő bizonyítványtól. Számtalan tantárgyi dicsérete, tanulmányi és sportversenyeken elért eredményei miatt tantestületi dicséretet kapott. A közösségért való munka, a mások segítése mindig nagyon közel állt hozzá, s teszi ezt csendesen, minden nagyobb felhajtás, hangoskodás nélkül. A felnőttekkel szemben tisztelettudó és segítőkész, diáktársai is megbecsülik, mindig mindenben lehet rá számítani, akár ötletelés, akár a megvalósítás terén, mondhatni, az osztály mozgatórugója. A tanulás mellett komoly szinten kézilabdázik, jelenleg 2 csapatban is játszik. Női ifjúsági III. osztály, és a felnőttekkel NB II-ben. Gazdasági vonalon szeretne továbbtanulni.

 

Szerencsés és egyben nehéz helyzetben vagyunk, amikor a díjakra kell javaslatot tennünk, hiszen mindig nagyon sok, arra érdemes diák közül kell választanunk. Az idén is kiemelt jutalmakat szerettünk volna még több diáknak is átadni.

Kiemelkedő tanulmányi munkájáért és sporteredményeiért jutalmazzuk a 12.A osztályból Lustyik Annát, Kugyela Szabinát és Ganyecz Zalánt.

Anna olyan, mint egy virág. Csendben, szerényen növekszik, hogy aztán csodálatos virágaival kápráztasson el bennünket. Ő kimagasló tanulmányi eredményével teszi ezt. Kitűnő bizonyítványában 5 tantárgyi dicsérettel emelkedik ki társai közül. Orosz versenyeken kiemelkedő eredményeket ért el. Az osztályért is nagyon sokat tett, ha épp arra volt szükség.

 

Kiváló tanulmányi munkája mellett Szabina tagja volt a 2016/17-es tanévben az Országos Diákolimpián ezüstérmes csapatnak. Ugyanebben a tanévben országos első helyet szerzett a Strandröplabda csapat tagjaként. Tavaly egy országos második és egy harmadik helyet szerzett két különböző csapatban a strandröplabda diákolimpián.

 

Zalán jeles tanulmányi eredménye mellett 3 tantárgyi dicsérettel büszkélkedhet. A Hantos Gusztáv matematika emlékversenyen az idén 1. helyezést ért el. Angolból középfokú nyelvvizsgája van.Szabadidejében versenyszerűen úszik, ahol szép eredményekkel gazdagította iskolánk hírnevét.

 

A négy év alatt elért kiemelkedő eredményeiért jutalmazzuk a 12.B osztályból Klimaj Fruzsinát, Nyerges Áront, Benyó Esztert, Tálas Bendegúzt és Puskás Nándort.

Fruzsina szorgalmas, törekvő diák, példás szorgalommal, akarattal haladt kitűzött céljai felé. Minden lehetőséget megragadott, hogy tudását gyarapítsa. Illemtudó, udvarias, kedves, segítőkész diák.

 

Áron kisgyermekkora óta kajakozik, melynek köszönhetően számos országos kajak-kenu bajnokságon és nemzetközi versenyen ért el kimagasló eredményeket. A „Párizs keret” tagjaként társaival már most készül a párizsi olimpiára. Ebben az évben az iskola javaslatára elnyerte a “Szarvasért” emlékplakettet Szarvas Város Baráti Körétől.

 

Eszter a 4 év alatt kiemelkedett szorgalmával társai közül. Kimagasló tanulmányi eredményt ért el minden évben. Több iskolai rendezvényen is részt vett műsorvezetőként.

 

Bendegúz oszlopos tagja a szarvasi karate klubnak. Szinte minden országos karate versenyen dobogós helyen végzett. Ebben az évben részt vett a Budapesten megrendezett Európa bajnokságon is. A sport mellett iskolánkban is vállal szerepet rendezvényeken műsorvezetőként.

 

Kimagasló nyelvi eredményeiért. Nándor nagyon kedves, barátságos, udvarias fiú. Az idegen nyelvek, idegen kultúrák, idegen tájak és emberek megismerése, kapcsolatok, barátságok építése számára nagyon fontosak és érdekesek. Mindig szerény, mosolygós személyisége az osztályközösségben is nagyon kedveltté tett őt. Nem lehet tőle olyat kérni, amire nemet mondana. Segítőkészsége, megbízhatósága miatt is választotta az osztály a diákönkormányzat tagjának.

 

 

Tantestületi dicséretben és kiemelt jutalomban részesül a 12.C osztályból Pribelszki Boglárka, Fabó Csenge, Puskás Lujza, Hegedűs Dorina, Megyik Róza, Bánfi Péter és Opauszki Kata.

Boglárka szorgalmas és kitartó tanuló munkájában és a sportban is. Hihetetlen maximalizmus és profizmus jellemzi tanulmányi munkáját. Kitűnő tanuló. Rendszeresen vett részt országos orosz nyelvi versenyeken. Angol és német nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Sporteredményei is kimagaslóak, úszik és kajakozik. A diákönkormányzat tevékeny tagja.

 

Csenge kiváló tanuló és sportoló. Versenyszerűen aerobikozik a Blue Gym Egyesületnél. Több éve fuvolázik a Chován Kálmán Művészeti Alapiskolában. Iskolai rendezvényeinken is rendszeresen hallhattuk hangszerjátékát.

 

Lujza jeles tanulmányi eredménye mellett tehetséges atléta. Minden évben sikeresen szerepelt a megyei atlétikai versenyeken. Amatőrként sikeresen versenyzett igazolt atléták között. Angol középfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

 

Jeles és kitűnő tanulmányi eredményt ért el a négy év során. Helyi és országos versenyeken szerepelt sikerrel. A Neumann János Informatikai Kupa országos versenyén a 2. helyezést elért csapat tagja. Középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. A Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöki karán tanul tovább

 

Kitűnő tanulmányi eredménye mellett a zene játssza életében a másik fő szerepet. Kisgyemekkora óta fuvolázik. Számos iskolai, városi és gyülekezeti alkalmon bűvölte el fuvolajátékával hallgatóságát. Középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. A Budapesti Műszaki Egyetem Gazdálkodás és Menedzsment szakán tanul tovább.

 

A négy év során mindig jeles tanulmányi eredménye mellett a röplabdának szentelte szabadidejét. Tagja a gimnázium röplabda csapatának. Számos röplabda tornán szerepeltek nagy sikerrel. A 2017/2018-as tanévben az Országos Diákolimpián harmadik helyezést elért csapat tagja. Az utóbbi két évben is megyei bajnokok lettek a Diákolimpián, bejutva az országos döntőbe. Péter középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. A Szegedi Egyetem Műszaki Menedzser szakán tanul tovább.

 

A négy év során szorgalmával mindig kitűnő és jeles tanulmányi eredményt ért el. Érdeklődik az idegen nyelvek iránt is. Felsőfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. A Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Vendéglátás szakán tanul tovább.

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen