Boldog nép az, amely tud neked ujjongani, amely orcád világosságában járhat, Uram! (Zsolt 89,16)

Éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség. (Ef 5,8–9)

Két tanulónk kapott „Szarvasért” emlékplakettet

2020. február 29-án 38. alkalommal rendezte meg Szarvas Város Baráti Köre éves farsangi bálját, ahol megjutalmazza azokat a tehetséges szarvasiakat, akik valamilyen területen kimagasló teljesítményt nyújtanak.
Nagyon büszkék lehetünk, mert a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium két tanulója, Seregélyes Viktória 12.C és Nyerges Áron 12.A osztályos tanulók részesültek a Baráti kör elismerésében. Viktória kimagasló tanulmányi munkájukért, Áron kiemelkedő sporttevékenységéért „Szarvasért” emléklapot kapott.
Mindketten iskolánk végzős tanulói. Viktória kivételes képességű és szorgalmú diák. Az eddigi évek során mindig kitűnő volt.

Tanulmányi eredményei mellett mint nagyszerű ember is kitűnik a diáktársai közül. Ő az, akire mindig lehet számítani az órán és iskolán kívül is. Alázatos a tudománnyal szemben, tanáraival és osztálytársaival rendkívül kedves és tisztelettudó. A Diákönkormányzat munkájában már négy éve vesz részt, ettől az évtől kezdve a Diákönkormányzat vezetője. Három alkalommal képviselte iskolánkat az Evangélikus Diákkonferencián. Szervezi az iskola diákéletét, társai felnéznek rá. A helyi református gyülekezetben minden vasárnap csellójátékával segíti az istentiszteletet. Emellett tagja iskolánk evangélikus Ifi klubjának is. Rendszeresen vesz részt tanulmányi versenyeken, jelenleg az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny informatika országos döntőjére készül. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem mérnök-informatikus szakán szeretné folytatni.
Áron kisgyermek korától sportol, a családi hagyományokat folytatva. Az úszást, a kajakozást édesapja, egyben edzője szárnyai alatt kezdte meg, és a mai napig együtt készülnek a versenyekre.
Az eredmények eléréséhez kitartó, napi két edzés szükséges, ami mellett iskolai feladatait is igyekezettel látja el. A kajak egyesületben több tehetséges társával együtt készülnek a versenyekre, és már nemzetközi eredményeket is elértek.
2017-től az Olimpiai Reménységek Versenyén K-2 párosban 4. majd 2. helyezett, a Magyar Bajnokságokon szintén K-2 -ben mindig az első 3 helyen végzett. Az elmúlt évben az Európa Bajnokságon társával másodikként értek célba.
Áron határozott, céltudatos diák, aki a jövőre nézve is a sportban képzeli el élethivatását. A középiskola elvégzése után a Magyar Testnevelési Egyetem sportszervezői vagy sportmenedzser szakán szeretne tovább tanulni.

Gratulálunk a díjazottaknak és további sikereket kívánunk.
 
Mészáros Tünde

 

 

/Fotó: Babák Zoltán/

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen