Nemzedékről nemzedékre dicsérik műveidet, hirdetik hatalmas tetteidet. (Zsolt 145,4)

Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére. (2Kor 4,15)

Egy hét vakáció a Wittlich-i német cserediákokkal

2017-ben a 9. év elején csatlakoztam a Wittlich-i cserekapcsolathoz. Már előtte lévő március környékén kezdtünk el beszélgetni Annikával, a cserediákommal és rögtön megtaláltuk a közös hangot.

Egy kedves, mosolygós lány érkezett hozzám Szarvasra, akivel nagyon jól kijöttem, de ami még ennél is fontosabb, egy nagyon jó kis társaság alakult ki a magyarok és németek között a hét végére. 2018-ban ez az összeszokott társaság látogatott el Wittlich-be, Németországba. Az utazás végén mi, magyar diákok meghívtuk a német barátainkat Magyarországra a nyári szünetben egy hétre. Talán ott még szeptemberben nem is gondoltuk volna, hogy ebből lesz valami. Februárra már minden cserediáknak megvolt már a repjegye. 

Egész tanév alatt tartottuk a kapcsolatot Whatsapp-on. Itthon végig folyt a szervezés, a szülők is nagyon sokat segítettek. Biztosítottak nyaralót a cserediákoknak, kölcsön adtak NEKÜNK kocsikat, hogy a reptérről el tudjuk őket hozni. Ha a hét folyamán valamilyen probléma felmerült, rögtön a segítségünkre siettek.

Azonban a többi dolog ránk várt. A nyár előtt összeült a csipet-csapat egy megbeszélésre, ahol a frissen érettségizők is kamatoztatni tudták az EXCEL használási képességeiket. :D 

Július második hetében érkeztek meg a Liszt Ferenc repülőtérre a német diákok, ahol már nagyon vártunk rájuk. Három autóval jöttünk  haza Szarvasra, majd a hét első felében fordultunk még egyet két autóval.

Sok programmal készültünk nekik, egy estét sem hagytunk szabadon. Vasárnap kipróbáltuk a

Nagy-Magyarország Fogadóban az autentikus magyar ételeket. Hétfőn a Magyarország közepén egy telken volt Pizza-party. Kedd estére egy nagyobb szabású bulit szerveztünk, ahova olyan vajdás diákokat is meghívtunk, akik majd csak szeptemberben kapcsolódnak a programhoz, illetve olyan volt vajdás diákok is megfordultak, akik már elballagtak 2018-ban, de még ők is részesei voltak a cserediák programnak. Szerdán a németek invitáltak meg minket a szállásukra, ahol nagyon jót beszélgettünk, játszottunk és sütögettünk. Csütörtökön volt az utolsó közösen eltöltött napunk, paintballozni

voltunk, majd este közösen tartottuk a záró estét a szálláson. Egész héten Körösparton strandoltunk és medencéztünk napközben. Péntek reggel közösen mentünk fel vonattal Budapestre, ahol várost néztünk egy kicsit, majd indultunk a reptérre, ahol könnyes búcsút vettünk.

A legtöbbjükkel szerencsére szeptemberben újra találkozunk, hiszen 35 diák érkezik Wittlichből az iskolánkba. Reméljük, a legtöbb programot barátainkkal meg tudjuk majd ismételni.☺ 

A német cserediákok a hét elején megleptek minket egyen csapatpólóval, és meginvitáltak bennünket jövő nyárra Wittlichbe, ahol ők szeretnének minket vendégül látni  hasonló módon, mint ahogy mi tettük idén nyáron.

Egy csodálatos hetet töltöttünk el német barátainkkal. 

A csapat nevében: Gerzsenyi Lili

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen