Így szól az Úr…: Mikor fogsz már végre megalázkodni előttem? (2Móz 10,3a)

Engedelmeskedjetek azért Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. (Jak 4,7)

Felfedeztük a világ egyik legjobb autógyárát

Iskolánk 11. és 12. évfolyamos diákjai közül az autók iránt érdeklődők tanulmányi kiránduláson vehettek részt a kecskeméti Mercedes Benz autógyárban. Két 30 fős csoportban január 30-án és február 01-én tekinthettük meg a gyár azon részeit, amelyek nyitottak a lakosság felé. Megérkezésünkkor egy kisteremben előadást hallhattunk a gyár jelenéről és jövőjéről. Az előadó kitért a továbbtanulási lehetőségekre is, hiszen a diákok között számosan tervezik, hogy a kecskeméti egyetemen tanulnak tovább, azzal a szándékkal, hogy esetleg az autógyárban tudnak majd elhelyezkedni. A bemutató után a biztosági ellenőrzés után elindultunk felfedezni a gyárat.

A látogatás során megismerhettük a gyártási folyamatokat és bepillantást nyerhettünk a gyártócsarnokok munkájába. A présüzem feladata, hogy fémlemezekből, illetve tekercsekből a lehető legjobb minőségben állítsa elő azokat a szükséges elemeket, amelyeket utána a karosszériaüzemnek továbbítanak. Végső soron ebben az üzemben nyerik el külső formájukat az autók.

Éreztük, hogy az itt dolgozók büszkék arra, hogy gyárukban a rendelkezésükre álló erőforrások és eszközök segítségével a lehető legjobb minőségben készítik el a csúcskategóriás autókat. Érdekes volt megtudni, hogy nem készítenek széria autót. Minden kocsinak már megvan a gazdája, amikor kigurul a kapun. Pontosan tudják, hogy mennyi idő alatt készül el egy autó. Egy biztos: egy-egy szükséges alkatrész soha nem késik. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét modern oktatócsarnokában elsősorban a duális képzésben résztvevők végzik gyakorlatukat.

A gyárlátogatás mindenkinek nagy élményt jelentett, hiszen lenyűgözött minket az összehangolt pontos munka és a robotok működése. Reméljük, hogy néhány diákunk majd ezen a területen tanul majd tovább.

 

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen